Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θα μιλήσουμε με πολλούς τρόπους με τους νέους

Τελευταίες προετοιμασίες για την αυριανή εκδήλωση

Πλατύ κάλεσμα στη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ απευθύνουν οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, συνεχίζοντας την επαφή με τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της προσυνεδριακής διαδικασίας.

Η εκδήλωση γίνεται αύριο, Σάββατο 29.1.05 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη θεατρική μεταφορά του έργου του ποιητή του λαού Κώστα Βάρναλη «Το Φως που καίει», προβολή βίντεο με θέμα την ιστορία του ΚΚΕ, ενώ στο χώρο θα φιλοξενηθεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Ο Δημήτρης Παπατολίδης, γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, σε ερώτηση για το περιεχόμενο και την προετοιμασία της εκδήλωσης, μας είπε «Οι οργανώσεις της ΚΝΕ βρίσκονται σε μια συνεχή εξόρμηση - συζήτηση με τη νεολαία μπροστά στη μεγάλη πολιτική εκδήλωση του Σαββάτου. Εκτιμάμε πως μας δίνεται μια σοβαρή ευκαιρία λίγες μέρες πριν από το Συνέδριο του Κόμματος, να αγγίξουμε τη συνείδηση της νεολαίας ακόμα περισσότερο. Να παντρέψουμε την πείρα της από τους αγώνες που ανέπτυξε ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού το προηγούμενο διάστημα, με την προοπτική που ανοίγεται για την ίδια, και το λαό γενικότερα, από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Το περιεχόμενο αυτής της εκδήλωσης θα "μιλήσει" με πολλούς τρόπους στους νέους, τόσο με την εκλαΐκευση των Θέσεών μας από το μέλος του Πολιτικού Γραφείου όσο και με τη γλώσσα της Τέχνης, με τη θεατρική μεταφορά του έργου του Βάρναλη "Το Φως που καίει". Γι' αυτό, λοιπόν, αυτές τις ημέρες απευθύνουμε ένα πλατύ κάλεσμα στους νέους που δε βολεύονται με αυτή τη ζωή, που αντιμετωπίζουν με φόβο και οργή το μέλλον που τους ετοιμάζεται από την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, να είναι παρόντες σε αυτή την εκδήλωση για να ανοίξουμε την κουβέντα και με αυτό τον τρόπο, για το πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, για τη θέση της νεολαίας στο Λαϊκό Μέτωπο, για τη Λαϊκή Εξουσία, το Σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ