Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να εναντιωθούμε στα μισθοφορικά σώματα

«Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης στα Λύκεια της χώρας, με πρόσχημα την είσοδο των μαθητών στις στρατιωτικές σχολές, τον κοινωνικό χαρακτήρα και ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών, που τελικά παίρνει χαρακτήρα ανοιχτής προπαγάνδας για τα δήθεν οφέλη της κατάταξης στον επαγγελματικό στρατό».

Στηλιτεύοντας αυτή την κυβερνητική τακτική ενίσχυσης των μισθοφορικών σωμάτων, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε χτες ανακοίνωση, με την οποία καλεί τη νεολαία και τους φορείς της να εναντιωθούν στα σχέδια της κυβέρνησης και να απαιτήσουν ολοκληρωμένη μόρφωση και δημιουργική δουλιά. Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Επί της ουσίας η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, με το μανδύα του επαγγελματικού προσανατολισμού, επιχειρεί από τις ευαίσθητες σχολικές ηλικίες να μπολιάσει τις συνειδήσεις των μαθητών με τα "ιδεώδη" του μισθοφόρου, με στόχο να αποδεχτούν τα κηρύγματα των ιμπεριαλιστών για την όπου Γης δράση μισθοφορικών τμημάτων. Εκεί στοχεύει και η υποχρεωτική στράτευση στα 18. Βασική επιδίωξη είναι οι νέοι από τα θρανία να παίρνουν το μάθημα ότι σήμερα πέραν των αδιεξόδων της ακριβοπληρωμένης ημιμάθειας και της ανεργίας, μπορούν να βρουν σταθερή δουλιά με ασφάλιση και αποδοχές σαν μισθοφόροι, με τις όποιες παραλλαγές του θεσμού (ΟΒΑ, ΕΦΥΕΤ), με το δόλωμα του πολλαπλάσιου μισθού για συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τις ενημερώσεις που γίνονται στα σχολεία αποκρύπτεται σκόπιμα η υπενθύμιση μιας κρίσιμης λεπτομέρειας που ισχύει πλέον λίγες εβδομάδες τώρα. Οτι για τις αποστολές εκτός συνόρων η επιλογή κάθε ΕΠ.ΟΠ. δεν είναι εθελοντική, αλλά υποχρεωτική από την υπηρεσία.

Οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών για την αλλαγή των συνόρων και την καθυπόταξη των λαών απαιτούν "πολύ κρέας για τα κανόνια" της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. Απόδειξη είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Στα πλαίσια αυτών των σχεδιασμών, η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε την πρόταση για υποχρεωτική στράτευση στα 18 και οργανώνει τέτοιες εξορμήσεις στα σχολεία για να εξασφαλίσει στρατολογήσεις νέων σαν μισθοφόρους.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία και τους φορείς της:

  • Να αποδοκιμάσει τα κυβερνητικά σχέδια για ενίσχυση των μισθοφορικών σωμάτων, να παλέψει για την κατάργησή τους, να εναντιωθεί στην υποχρεωτική στράτευση στα 18.
  • Μα παλέψουμε για ολοκληρωμένη μόρφωση και δημιουργική δουλιά με δικαιώματα.

Αυτός είναι ο μόνος πραγματικά σίγουρος δρόμος για τις ανάγκες και τα όνειρα της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ