Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο!

ICON

Φουντώνει η αγωνιστική σπίθα που έχει ξεσπάσει και στην Πελοπόννησο και γίνεται φλόγα, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά και συγκεντρώνει τη γη στους σύγχρονους τσιφλικάδες, καθώς σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αργολίδα οι αγρότες είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν στους δρόμους του αγώνα τον ιδρώτα και το δίκιο τους.

Τα αγροτικά στελέχη και μέλη της ΠΑΣΥ μεταφέρουν από άκρη σε άκρη της υπαίθρου το σύνθημα «Ολοι στο δρόμο, στις 31 Γενάρη» και καλούν τη μικρομεσαία αγροτιά να αγωνιστεί με το πλαίσιο εκείνο που θα της διασφαλίζει το «σήμερα» και θα της εξασφαλίζει καλύτερες προϋποθέσεις «αύριο», ώστε από καλύτερες θέσεις να ανατρέψουν την εφαρμοζόμενη πολιτική που τους καταδικάζει στην ανέχεια.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αιγίου και Ωλενίας και ο Σύλλογος Αγροτικών Λαϊκών Αγορών Αχαΐας, τονίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, η οποία την τελευταία 10ετία έχει υποστεί μείωση 7% εξαιτίας της πολιτικής των Βρυξελλών και της υλοποίησής της από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

«Οι αποφάσεις της ΕΕ που υλοποιούνται όλα αυτά τα χρόνια είναι σε βάρος των αγροτών και μας ξεκληρίζουν. Εμείς αγωνιζόμαστε, γιατί θέλουμε να μείνουμε στα χωριά μας και να μην προστεθούμε μαζί με τα παιδιά μας στις ουρές των ανέργων της πόλης», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Λινάρδος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενώ ο Αλέκος Θανόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας, πρόσθεσε: «Εμείς, με τις κινητοποιήσεις αυτές, βάζουμε στο στόχαστρο τον πυρήνα του προβλήματος, που είναι οι πολιτικές ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς προς όφελος των μεγαλοαγροτών, από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τις εφάρμοσαν, και διεκδικούμε άλλη πολιτική, που θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση για τους αγρότες και φτηνά και υγιεινά προϊόντα στο λαό».


Συγκεκριμένα, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που έχουν μέχρι στιγμής οριστεί, είναι:

Στην Αχαΐα, όπου και θα γίνουν δύο αγροτικές κινητοποιήσεις. Η μια θα γίνει στην Παναιγιάλεια Ενωση, στις 11.30 π.μ. και καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου και η άλλη θα γίνει στη Δυτική Αχαΐα, στον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής, λίγο έξω από την Πάτρα και καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας και ο Σύλλογος Παραγωγών Λαΐκών Αγορών Αχαΐας.

Στην Ηλεία, η Γραμματεία της ΠΑΣΥ στο νομό και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας καλούν στις 10.30 π.μ. στον κόμβο της Φιλοθέης στον Πύργο (είσοδος της πόλης).

Στη Μεσσηνία, η Γραμματεία της ΠΑΣΥ στο νομό, καλεί στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Στην Αργολίδα, η Γραμματεία της ΠΑΣΥ στο νομό καλεί στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Αργος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ