Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγρότες ξεσηκωθείτε!!!

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τελείωσε μια περίοδος της παραγωγής των αγροτικών προϊόντων των αγροτών με κύριο προϊόν το βαμβάκι. Ευτυχώς φέτος ήταν μια αρκετά καλή παραγωγική χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες. Τι να το κάνεις όμως, από τη στιγμή που οι κανονισμοί της ΕΕ σου βάζουν φρένο; Απούλητα τα βαμβάκια βρίσκονται στις αλάνες, τα σιτηρά στις αποθήκες (ενώ, αυτοί που τα πούλησαν, τα έδωσαν τζάμπα, 40 δρχ. το κιλό περίπου). Και όποιοι κι αν έρθουν στην κυβέρνηση μπλε ή πράσινοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Κάθε χρόνο ολημερίς και ολονυχτίς οι αγρότες και αγρότισσες εργάζονται σκληρά με πολλά εμπόδια και αντικειμενικές δυσκολίες να καταφέρουν έως το τέλος της σοδειάς να φτιάξουν τα προϊόντα τους όσο ποιοτικά κι όσο καλύτερα γίνεται. Δυστυχώς, πέρα από τους αντιαγροτικούς νόμους, έχουν και αντίπαλο τα καιρικά φαινόμενα.

Απ' όσο θυμάμαι κάθε χρόνο και χειρότερα μου έλεγε ο πατέρας μου. Μαζεύουμε τις σοδειές μας και τις πουλάμε τζάμπα, τιμές ξεφτίλα, ενώ το κόστος παραγωγής αυξάνεται δραματικά. Οσο για τα χρέη προς την ΑΤΕ (που δημιουργήθηκαν λόγω καταστροφών, χαμηλών τιμών και υψηλού κόστους παραγωγής) φουντώνουν χρόνο με το χρόνο και με τα πανωτόκια να τρέχουν «πιο γρήγορα και από το λαγό». Λύσεις δε δίνονται. Η κατάσταση έχει χειροτερέψει για τα καλά. Οι γονείς μας μας «διώχνουν» από τα χωριά μας. «Φύγετε», μας λένε, «δεν υπάρχει μέλλον εδώ, το βλέπετε και μόνοι σας». Στα χωριά γίνονται ήδη κατασχέσεις και όσοι δεν έχουν καταβάλει κάποιο ποσό στην ΑΤΕ, δεν μπορούν να πάρουν εφόδια για τη νέα χρονιά. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Αγρότες ξεσηκωθείτε!!! Θα σας διώξουν από τη γη σας. Αυτοί, αντί να σκύψουν στα προβλήματα, σας στέλνουν σε αγροτοδικεία. Χαλάνε τις περιουσίες σας, ποινικοποιούν τους αγώνες σας. Εφτασε η ώρα για το μεγάλο ξεσηκωμό για να μη γίνετε δούλοι στους σύγχρονους τσιφλικάδες. Η γη να μείνει στα δικά σας χέρια. Εμπρός, λοιπόν, με την ΠΑΣΥ, το συνεπές αγροτικό κίνημα, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ως τώρα κυβερνήσεων, για να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας. ΟΛΟΙ στους δρόμους, λοιπόν, στις 31 ΓΕΝΑΡΗ γιατί το μέλλον μάς ανήκει.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΣΙΑΣ
Γιος αγρότηΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ