Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ολοι στους δρόμους!

Με αποφασιστικότητα οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου πανέτοιμοι να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών»

Eurokinissi

Δύο εικοσιτετράωρα απέμειναν, πλέον, μέχρι τη Δευτέρα 31 Γενάρη, ημέρα της πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ και οι αγωνιστές της αγροτιάς στη Θεσσαλία, αναμένουν με αγωνία την ώρα να βγουν στους δρόμους του αγώνα. Με τα τρακτέρ παρατεταγμένα στις πλατείες των χωριών και σε άλλα κομβικά σημεία δρόμων είναι πανέτοιμοι για τη δυναμική και συντεταγμένη εκκίνησή τους προς στα σημεία όπου έχουν οριστεί τα αγωνιστικά ραντεβού και να σημάνουν την απαρχή νέων αγώνων, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς, του λαού και του τόπου.

Οι Καρδιτσιώτες αγρότες, όπως αποφασίστηκε και στη σύσκεψη που συγκάλεσε προχτές η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, τη Δευτέρα το πρωί ξεκινούν με τα τρακτέρ από τα χωριά τους και κατευθύνονται στο Δέλτα Καρδίτσας, όπου θα ενωθούν και θα συγκεντρωθούν.

Στο Νομό Λάρισας, τη Δευτέρα, στις 11 π.μ., θα γίνουν επαρχιακά συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες του Τυρνάβου, της Αγιάς και της Ελασσόνας, όπου αγρότες πολλών δήμων της επαρχίας ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους. Χτες, ενόψει και της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ οι αγρότες των Χαλκιάδων προχώρησαν σε νέο συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου Λάρισας - Φαρσάλων. Δίωρο αποκλεισμό της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Κοζάνης πραγματοποίησαν χτες και οι αγρότες του Δαμασίου της επαρχίας Τυρνάβου.


Eurokinissi

Παρατεταγμένα στις πλατείες των χωριών και σε άλλα σημεία είναι και τα τρακτέρ των αγροτών του Νομού Τρικάλων. Το αγωνιστικό ραντεβού τους για τη Δευτέρα έχει οριστεί στις 11 το πρωί, στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην κεντρική πλατεία Τρικάλων.

Την ίδια ημέρα οι αγρότες της επαρχίας Αλμυρού Μαγνησίας θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Σούρπης.

Στην πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ καλούνται να συμμετάσχουν δυναμικά και οι εργαζόμενοι με τ' άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής για να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και συμπαράταξή τους στον αγώνα της αγροτιάς. Υπενθυμίζουμε ότι τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Καρδίτσας, που πήραν απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση τη Δευτέρα, κήρυξαν δίωρες στάσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ