Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Επιτροπή για τους «μεγάλους»

Στην ανησυχία των βιομηχάνων της κλωστοϋφαντουργίας, προέκταση της ανησυχίας των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την πτωτική πορεία των κερδών τους, η κυβέρνηση απαντά με τη δημιουργία μόνιμης επιτροπής και μόνιμης ομάδας εργασίας. Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε χτες από τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Ανάπτυξης Δ. Σιούφα «για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την επεξεργασία προτάσεων αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας και του έτοιμου ενδύματος».

Η διαρκής μείωση της παραγωγής τα τελευταία χρόνια, που φτάνει μέχρι και το 25%, μπορεί να αντανακλάται και στο κλείσιμο μεγάλων παραγωγικών μονάδων ή τη μεταφορά τους σε χώρες της Βαλκανικής, σε κάθε περίπτωση, όμως, οι επιχειρηματίες φρόντισαν να εξασφαλίσουν τα προσωπικά οικονομικά τους συμφέροντα. Αυτό που αποσιωπάται είναι ότι χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις στο χώρο του ενδύματος έχουν οδηγηθεί στον αφανισμό χωρίς καμιά κυβέρνηση να ασχοληθεί με αυτές, όπως και με τους εργαζόμενους από τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που βρέθηκαν στην ανεργία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προσοχή της κυβέρνησης επικεντρώνεται για άλλη μια φορά στους μεγάλους του κλάδου, οι οποίοι τελευταία έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από προκλητικές παρεμβάσεις, εμπλέκοντας την τύχη τους με την τύχη των εργαζομένων. Στα τέλη του Δεκέμβρη, τα θέματα αυτά είχαν συζητηθεί στη συνάντηση των εκπροσώπων τους με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Ωστόσο, ήδη, λειτουργεί η «Τομεακή Ομάδα Υψηλού Επιπέδου» σε επίπεδο ΕΕ με τη συμμετοχή και επιχειρηματιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πτώση 2,4% στο δεκάμηνο (2008-12-11 00:00:00.0)
Εργοστάσια κουφάρια... (2008-04-09 00:00:00.0)
Σε πτωτική πορεία και για τα επόμενα δύο χρόνια (2004-04-09 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της "Διεθνούς Βιομηχανίας Ενδυμάτων" (1996-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ