Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπολογίζει στην... εξάντληση!

Στην... εξάντληση των «αντοχών» των αγροτών αποσκοπεί η κυβέρνηση προκειμένου να σπάσει τα υπάρχοντα μπλόκα, επιμένοντας ταυτόχρονα στην αδιάλλακτη στάση της όσον αφορά τα αιτήματα.

Η κυβέρνηση διαδίδει ότι δε θα στείλει τα ΜΑΤ να κτυπήσουν τους αγρότες ούτε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ, για να δείξει τάχα ότι διαφοροποιείται σε σχέση με τις αυταρχικές μεθόδους των προκατόχων της, αλλά την ίδια στιγμή, επιχειρεί να αξιοποιήσει το κλείσιμο των δρόμων για να επιτύχει μια «πολιτική και κοινωνική» απομόνωση των αγροτών. Χρησιμοποιεί γι' αυτό ορισμένους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές που καταδικάζουν το κλείσιμο των δρόμων, ενώ επιστρατεύει και τους βουλευτές της περιοχής.

Την ίδια στιγμή συνεχίζει ασταμάτητα τη συκοφαντική προπαγανδιστική εκστρατεία καλλιεργώντας την εικόνα ότι οι αγρότες, όπως είπε χτες ο Ε. Αντώναρος, είναι «ολίγοι και καταφεύγουν σε μεθόδους που ταλαιπωρούν το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο»(!).

Χτες φάνηκε καθαρά ότι το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πίσω από την γκεμπελικής έμπνευσης επιχείρηση σπίλωσης των αγροτών με την «ανάρτηση» των λιστών του αίσχους. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο πρόσφερε πλήρη κάλυψη στην άθλια αυτή επιχείρηση, αλλά ζήτησε... να μην αμφισβητούνται από κανέναν οι λίστες γιατί «έγιναν έλεγχοι και γίνονται επανέλεγχοι πολύ λεπτομερειακοί». Παράλληλα απείλησε ότι από τους αγρότες που περιλαμβάνονται στις λίστες «θα τους αφαιρεθεί ένα μέρος των χρημάτων που είχαν διεκδικήσει παρατύπως»(!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ