Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Να αποσυρθεί το εμφιαλωμένο νερό «Contrex»

Την απόσυρση από την αγορά μέχρι την αλλαγή της ετικέτας του - που κρίθηκε παραπλανητική για τους καταναλωτές - ζητά από την εταιρία διακίνησης του εμφιαλωμένου νερού «Contrex» ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, το οποίο προέρχεται από τη Γαλλία και στην ετικέτα του αναγράφονται πληροφορίες όπως: «Στηρίζει τον οργανισμό και βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών που εκλύονται ιδιαίτερα κατά το αδυνάτισμα». «Contrex, ο σύντροφός μου στο αδυνάτισμα». «Ολα τα μεταλλικά άλατα που χρειάζεσαι χωρίς όμως τις θερμίδες» και «η διατήρηση του ιδανικού βάρους προϋποθέτει και ελαφριά διατροφή, τακτικά σωματική άσκηση και καθημερινά Contrex».

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν μεταξύ άλλων παράβαση του κώδικα τροφίμων και ποτών και παραπλάνηση για τον καταναλωτή. Γι' αυτό συνέστησε στον εισαγωγέα να αποσύρει απ' όλη τη χώρα όσες ποσότητες διατίθενται με τη συγκεκριμένη ετικέτα μέχρι την αντικατάστασή της. Πάντως, επισημαίνεται ότι το νερό είναι ασφαλές για κατανάλωση, όπως προέκυψε μετά από ελέγχους που διενήργησε το Γενικό Χημείο του Κράτους και η παράβαση υπάρχει μόνο ως προς την επισήμανση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ