Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Η θέση κάθε αγρότη είναι εδώ!
  • Σε δεκάδες πόλεις και νομούς τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών
  • Στο επίκεντρο τα ουσιαστικά αιτήματα της αγροτιάς

Motion Team

Αποφασιστική συνέχεια στους αγώνες της δίνει, με την Πανελλαδική Παναγροτική κινητοποίηση της Δευτέρας, η αγροτιά της χώρας. Η κινητοποίηση της ΠΑΣΥ, απλώνεται σε δεκάδες νομούς με την κάθοδο τρακτέρ, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια. Σε αυτή την κινητοποίηση θέση έχουν όλοι οι αγρότες. Οποιο κόμμα κι αν ψηφίζουν. Σε όποια περιοχή κι αν βρίσκονται. Ο,τι προϊόν κι αν παράγουν. Και επειδή αυτές τις μέρες υπάρχουν «αιτήματα» και αιτήματα, η ΠΑΣΥ δε μασάει τα λόγια της και δεν κάνει κινήσεις εμπαιγμού των μικρομεσαίων αγροτών.

Η πανελλαδική κινητοποίηση της Δευτέρας, δίνει τη δυνατότητα να τεθούν αγωνιστικά τα ουσιαστικά και πραγματικά αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Να αναδειχτούν αγωνιστικά οι αιτίες που τα προκαλούν, να αντιπαλευτούν οι αντιαγροτικές αποφάσεις και οι πολιτικές που πλήττουν την αγροτιά. Τις προηγούμενες μέρες βγήκαν στους δρόμους αγρότες και βασικά βαμβακοπαραγωγοί, διεκδικώντας να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα του βαμβακιού, όπως αυτοί θεωρούσαν σωστά.

Οι κινητοποιήσεις αυτές και βασικά σε Λάρισα και Μαγνησία έδειξαν πως κάποιοι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές, παίζουν για... το συμφέρον της κυβέρνησης και όχι για το δίκιο του παραγωγού. Κι όσον αφορά το βαμβάκι, έχουν ευθύνη γιατί το μόνο αποτέλεσμα ήταν να βγουν οι λίστες της ντροπής στο βαμβάκι. Τα τελευταία 24ώρα από τους «γαλάζιους» αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας έγιναν απόπειρες για να φύγουν τα τρακτέρ από τα Τέμπη, οι οποίες προσέκρουσαν στην άρνηση των αγροτών να φύγουν κι έτσι δεν πέρασαν, σ' αυτή τη φάση, τούτες οι επιδιώξεις. Ομως πάντα υπάρχουν πονηρές «προτάσεις»... και «δεσμεύσεις» του αέρα...


Το γεγονός είναι ότι τα προβλήματα της αγροτιάς δε σταματούν στο βαμβάκι. Ολα τα αγροτικά προϊόντα πλήττονται από την ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική. Ολοι οι μικρομεσαίοι αγρότες βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται και τον μέλλον να προδιαγράφεται μαύρο κι άραχνο. Οσον αφορά την κυβέρνηση της ΝΔ, οι αγρότες πήραν τη «γεύση» της «γαλάζιας» κοροϊδίας και αδιαλλαξίας, στο όνομα της εφαρμογής των αντιαγροτικών επιταγών της ΕΕ, της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ. Το συμφέρον της μικρομεσαίας αγροτιάς δε βρίσκεται στην εφαρμογή αυτών των αρνητικών πολιτικών, που υλοποιούν εναλλάξ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά στην ανατροπή τους. Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας, όποιο προϊόν κι αν καλλιεργούν, όποιο κόμμα κι αν υποστηρίζουν, να συμμετάσχουν, μαζικά και δυναμικά, στην πανελλαδική κινητοποίηση της Δευτέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ