Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα δεσμά για τους λαούς

Πραγματοποιήθηκε στο Βόλο εκδήλωση - συζήτηση για το «ευρωσύνταγμα»

Ως μέσο θωράκισης της εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου χαρακτήρισε ο Στρ. Κόρακας, στέλεχος του ΚΚΕ, το «ευρωσύνταγμα», μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, στο Βόλο. Ο Στρ. Κόρακας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που δίνει το ΚΚΕ σε τέτοιες εκδηλώσεις, στα πλαίσια της προσπάθειάς του να ενημερώσει το λαό για το «ευρωσύνταγμα» και τον αντιδραστικό - αντιλαϊκό του χαρακτήρα.

«Στο ευρωσύνταγμα αυτό - τόνισε - κωδικοποιούνται όλα τα βασικά σημεία των προηγούμενων αντιλαϊκών συνθηκών (Μάαστριχτ, Αμστερνταμ, Λισαβόνα, Σένγκεν) και γίνονται νέα βήματα προς το αντιδραστικότερο. Προβλέπεται προληπτικός πόλεμος και η χρήση στρατιωτικών δυνάμεων για την πρόληψη "τρομοκρατικής απειλής"». Και υπογράμμισε: «Επιπλέον, αυτό το Σύνταγμα προβλέπει τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων για την πρόληψη και διαχείριση κρίσεων, καθώς και την επέμβαση στο εσωτερικό των χωρών της ΕΕ για την "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας". Εάν αυτό συνδυαστεί με τη στρατηγική της Λισαβόνας και την προώθηση της πολιτικής της μείωσης του εργατικού κόστους, αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, μείωσης των κοινωνικών δαπανών, ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, τότε γίνεται κατανοητό ότι παίρνονται όλα τα μέτρα για τη δημιουργία κατασταλτικών μηχανισμών και μηχανισμών χειραγώγησης του λαϊκού κινήματος. Στόχος είναι να περάσουν χωρίς κόπους την αντιλαϊκή πολιτική τους».

Καταλήγοντας ο Στρ. Κόρακας επισήμανε πως η ΕΕ έχει αποδείξει πόσο αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαών κι επομένως το «ευρωσύνταγμα» ως προϊόν της, δεν μπορεί παρά κι αυτό να θίγει και να καταστρατηγεί τα συμφέροντα του λαού, στο βωμό του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Και απεύθυνε κάλεσμα λαϊκής αγωνιστικής κινητοποίησης ενάντια στο «ευρωσύνταγμα», τονίζοντας πως το ΚΚΕ δε θα μπορούσε να υιοθετήσει διαφορετική στάση απ' αυτή της λαϊκή πάλης, της ρήξης και της σύγκρουσης με την πολιτική του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ