Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο «ΛΑΟΣ» ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ; «Στην εποχή μας ο λαός δεν απαιτεί από το ΠαΣοΚ μόνον να νικήσει στις επόμενες εκλογές (...) ο λαός απαιτεί το ΠαΣοΚ ανανεωμένο, αφού κερδίσει τις εκλογές, να σχηματίσει μια αληθώς προοδευτική κυβέρνηση, ικανή να βγάλει τον τόπο από τα σημερινά αδιέξοδα. Το συνέδριο που αρχίζει σήμερα πρέπει να είναι αφετηρία Νέας Αρχής και Ελπίδας» (το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).

ΣΥΝΝΕΦΟ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: «Τι περιμένουμε από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (...) Εκείνο που κυρίως προσδοκά η κοινή γνώμη είναι η διαμόρφωση πειστικών και καινοτόμων προτάσεων για την αντιμετώπιση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων του τόπου, τα οποία, δυστυχώς, καθίστανται καθημερινά περισσότερα και δυσκολότερα» (το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΙ: «Η βόρειος Αμερική παραμένει η μεγαλύτερη αγορά ναρκωτικών στον κόσμο. Η υπηρεσία του ΟΗΕ ανακοίνωσε πως το 8,2% των 293 εκατομμυρίων κατοίκων των ΗΠΑ κάνουν συχνή χρήση απαγορευμένων ουσιών, τη στιγμή που η παραγωγή κάνναβης φτάνει τους 2.500 τόνους ετησίως και στον γειτονικό Καναδά η καλλιέργεια αυξάνεται με ρυθμό επιδημίας» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΕΠΤΑ ΕΤΩΝ: «Την έλεγαν Τζέσικα και ήταν επτά ετών. Οι γείτονες και οι υπηρεσίες κοινωνικής περίθαλψης δε γνώριζαν καν την ύπαρξή της μέχρις ότου η μητέρα της τηλεφώνησε στην αστυνομία ότι βρήκε άψυχο το κορμί της. Και οι δύο γονείς της Τζέσικα, άνεργοι, προφυλακίστηκαν χτες με την κατηγορία πως "καταδίκασαν" το παιδί να πεθάνει από ασιτία. Ηταν αποστεωμένη. Ζύγιζε μόλις 9 κιλά, ενώ το κανονικό βάρος θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 24 κιλά. Οι ιατροδικαστές εκτιμούν πως επί μήνες δεν είχε καταναλώσει τροφή, τελευταία ούτε καν νερό» (η είδηση στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ