Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ «ΔΩΡΟ» ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΑΛΥΣΙΔΕΣ
ΩΡΑΡΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ εργαζομένων και μικρομεσαίων

Επιμηκύνονται τα όρια της καθημερινής λειτουργίας και, ουσιαστικά, καταργείται η αργία της Κυριακής

Νέο χτύπημα ενάντια σε εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες επιχειρεί να καταφέρει η κυβέρνηση Καραμανλή, με αιχμή, αυτή τη φορά, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Χτες, ο πρώην πρόεδρος των εμποροβιομηχάνων, υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, δημοσιοποίησε νομοσχέδιο που οδηγεί ουσιαστικά στην πλήρη και οριστική απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, επιμηκύνοντας τα όρια της καθημερινής λειτουργίας και καταργώντας την αργία της Κυριακής.

Οι χτεσινές εξελίξεις είναι το τελικό αποτέλεσμα πολύμηνων κυβερνητικών μεθοδεύσεων και κινούνται αποκλειστικά μέσα στο πλαίσιο των αξιώσεων των μεγάλων καταστημάτων και αλυσίδων. Οι εκπρόσωποι αυτών των μονάδων εκτιμούν πως η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου είναι βασική προϋπόθεση για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους, αφενός εκμεταλλευόμενοι ελαστικές μορφές απασχόλησης των εργαζομένων, αφετέρου εντείνοντας - μέχρι οριστικής χρεοκοπίας - την πίεση και τον ανταγωνισμό σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων μικροεπαγγελματιών και εμπόρων.

Θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις θα προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων σε εργαζόμενους και ΕΒΕ, αφού από κοινού, εργατοϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι μικρέμποροι είναι σε επιφυλακή, ώστε να μην αφήσουν να περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια.


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ