Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι κομπίνες...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕ ΛΕΜΕ, καλή η προσπάθεια κυβερνητικών παραγόντων να «βγει λάδι» ο πρωθυπουργός για την «κομπίνα» με τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, πλην όμως, ούτε οι δικαιούχοι ούτε οι Ελληνες πολίτες είναι ανόητοι.

Τι θα πει, δηλαδή, ο πρωθυπουργός «ενημερώθηκε αργότερα»; Μετά το κόλπο, θέλουν να πουν; Ακόμη κι έτσι, όμως, είναι ο πρωθυπουργός υπεύθυνος για όσα κάνουν οι υπουργοί του;

Μήπως είναι ...άσχετος από την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του και βασίζεται στη μείωση των παροχών προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους (με την παράλληλη φυσικά ενίσχυση των επιχειρηματιών και κεφαλαιοκρατών γενικώς);

Αλλωστε στην πολιτική ...ποτέ δεν είναι αργά. Η κυβέρνηση ωραιότατα μπορεί να νομοθετήσει την άμεση καταβολή των αναδρομικών και να αποδείξουν οι πάντες τις καλές τους προθέσεις, εάν αυτές υπάρχουν.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η σωματική τιμωρία στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με ρύθμιση που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας και βέβαια ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι απαράδεκτες τέτοιου είδους ...μεσαιωνικές «μέθοδοι».

Πλην όμως το πραγματικό πρόβλημα της βίας που ασκείται στους μαθητές αυτής της ηλικίας, δεν είχε κατά κύριο λόγο να κάνει με τη βίαιη συμπεριφορά εκπαιδευτικών λειτουργών.

Γιατί φυσικά η χειρότερη βία είναι τα σχολεία χωρίς υποδομές, η μετατροπή των μαθητών σε «ρομποτάκια» που παπαγαλίζουν βιομηχανικά αποσπασματικές γνώσεις και η ζωή «σπίτι - σχολείο - φροντιστήριο». Ολα αυτά χωρίς να προσθέσουμε την αβεβαιότητα και την ανεργία των νέων.

Πάντως ...στην ανάγκη (δηλαδή όταν υπάρχουν κινητοποιήσεις) υπάρχουν και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που φέρνουν εισαγγελείς στα σχολεία, που έχουν εφαρμόσει στο παρελθόν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ