Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Κάθαρση με... μπουγάδα

Η λεγόμενη αυτοκάθαρση που επαγγέλλεται ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για τους κόλπους της Εκκλησίας, προς τη... δόξα τραβά! Μπορεί ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος να εγκαλείται από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την... «μπουγάδα» (σ.σ. λέξη που είχε χρησιμοποιήσει), ωστόσο, το θέμα της μίσθωσης βίλας με χαμηλό αντίτιμο που παραχωρήθηκε από τη Μονή της Πάτμου στον Ζακύνθου, δεν είναι θέμα που χρίζει εξηγήσεων, κατά τον εκπρόσωπο της ΔΙΣ Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο... Και μ' αυτό τον πολύ απλό τρόπο «κουκουλώνεται».

Συγκεκριμένα, χτες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ζητήσει γραπτές εξηγήσεις από τον Ζακύνθου «για την καταφρονητική τοποθέτησή του έναντι της Ιεραρχίας και των αποφάσεών της». Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου είχε δηλώσει ότι «μια καλή μπουγάδα χρειάζεται δύο μέρες για να γίνει». Αποφασίστηκε επίσης να του ζητηθούν γραπτές εξηγήσεις για την καταγγελία που υπάρχει εναντίον του από τον δημοσιογράφο Δ. Μακρή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου με ανακοίνωση του υποστηρίζει την... καθαρότητά του, μιλά για χαλκευμένα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας (σ.σ. τα όσα δημοσιοποιήθηκαν από κανάλια περί ανέγερσης και μίσθωσης βίλας με χαμηλό αντίτιμο που παραχωρήθηκε από τη Μονή της Πάτμου ενώ στον κάτω όροφο διέμενε ο δικηγόρος του Μητροπολίτη) και επαναλαμβάνει πως δεν μπορεί να γίνει κάθαρση με την παρούσα ηγεσία.

Στο μεταξύ, ανακρίσεις διέταξε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά του Ιερομονάχου Φαρμάκη για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί επίσκεψής του στο σπίτι του Βαβύλη. Τις ανακρίσεις θα διενεργήσει ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος. Ακόμα, τη Σύνοδο επισκέφτηκε χτες και ο Μητροπολίτης Τριφυλίας Στέφανος για να δώσει ξανά εξηγήσεις για φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, και που τον εμπλέκουν σε σεξουαλικό σκάνδαλο, στην εφημερίδα «Αυριανή». Ο Μητροπολίτης τα χαρακτήρισε όλα ψεύδη. Η ΔΙΣ σχετικά με τον Τριφυλίας εμμένει στην προϋπάρχουσα απόφασή της να περιμένει το αποτέλεσμα της μήνυσης που κατέθεσε στα ποινικά δικαστήρια ο μητροπολίτης.

Τέλος, με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής σημειώνει ότι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εκπροσωπείται στα ΜΜΕ αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια θεσμικά πρόσωπα, διευκρινίζοντας ότι «ουδείς έτερος εξουσιοδοτήθηκε» να εκφράζει τις απόψεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ