Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Σε κινητοποίηση οι σιτοπαραγωγοί

Σε εξέγερση βρίσκονται οι σιτοπαραγωγοί μετά την απόρριψη αιτήματός τους για αύξηση της εκταρικής επιδότησης από το υπουργείο Γεωργίας και χτες το απόγευμα απέκοψαν συμβολικά την κυκλοφορία σε τρεις αυτοκινητόδρομους κοντά στη Λευκωσία, στη Λάρνακα και στην Πάφο.

Οι σιτοπαραγωγοί έχουν παρατάξει αγροτικά μηχανήματα κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων και προγραμματίζουν περαιτέρω δυναμικά μέτρα, τα οποία όμως δεν έχουν εξαγγείλει.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σιτοπαραγωγών Αντρέας Θεοφανούς δήλωσε ότι οι σιτοπαραγωγοί θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρις ότου δικαιωθούν. Πρόσθεσε ότι οι σιτοπαραγωγοί θα παραμένουν κάθε βράδυ στους αυτοκινητόδρομους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Ευθύμιος Ευθυμίου δήλωσε ότι το αίτημα για αύξηση της επιδότησης από δύο σε πέντε λίρες ήταν αδύνατο να ικανοποιηθεί, πρώτον, γιατί αντιβαίνει προς τους κοινοτικούς κανονισμούς και, δεύτερον, γιατί τα ταμεία του κράτους αδυνατούν να επωμιστούν την επιπλέον δαπάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ