Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οταν το παλιό...

«θα ήταν λάθος να υποτιμηθεί η συνεδριακή ομιλία του κ. Γ. Α. Παπανδρέου και προπαντός να αγνοηθούν τολμηρές προγραμματικές θέσεις (...) η πρώτη από αυτές είναι ότι η ελληνική οικονομία για να επιβιώσει μέσα στο νέο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον πρέπει να γίνει ανταγωνιστική (...) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην είπε ευθέως ότι χρειάζεται να μειωθεί το κράτος, όπως γίνεται παντού στην Ευρώπη, αλλά κατέληξε ουσιαστικά στην ίδια πρόταση (...) ο ΓΑΠ καλεί τους πολίτες: "απέναντι στον κρατισμό που πτωχαίνει την Ελλάδα να μιλήσουμε για την πολιτεία που στηρίζει την πρωτοβουλία του πολίτη. Απέναντι στον κρατισμό, που είναι τροχοπέδη, να δούμε την πολιτεία που βοηθάει, διευκολύνει την ανάπτυξη"» (ο Ν. Νικολάου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

... εμφανίζει ως νέο

«Ο κ. Παπανδρέου παίρνει σαφείς αποστάσεις από το ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο (...) ίσως να μην είναι τυχαίο ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ανέφερε ούτε μία φορά τις λέξεις σοσιαλισμός και σοσιαλδημοκρατία (...) οι αμυδρές διαφοροποιήσεις του κ. Παπανδρέου από τους σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης κάνουν πολλούς να εικάζουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη προσέγγιση με τον Τόνι Μπλερ της Βρετανίας ή τον Μπιλ Κλίντον των δημοκρατικών της Αμερικής» (η Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου στα «ΝΕΑ»).

... τον εφιάλτη

«Ιδιωτικές εταιρίες θα αναλάβουν την εφαρμογή της νέας βρετανικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων τοποθέτηση μικροτσίπ σε υπόπτους για τρομοκρατική δράση ώστε να επιτρέπεται η συνεχής επιτήρησή τους» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ