Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο,τι έκανε και η ΝΔ...

Βέβαια, δεν επιχειρεί μόνο η ΝΔ να αποκρύψει την ουσία των εξελίξεων. Το ίδιο κάνει και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με το δικό της τρόπο και για τις δικές της επιδιώξεις. Το ερώτημα είναι «εναντίον τίνος κάνουν πόλεμο», αναρωτήθηκε προχτές ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την πρωθυπουργική δήλωση. Κι έδωσε ο ίδιος την απάντηση, σημειώνοντας ότι κάνουν πόλεμο εναντίον της οικονομίας, εναντίον της ανάπτυξης, εναντίον της κοινωνίας.

Τόσο η οικονομία, όμως, όσο και η ανάπτυξη και η κοινωνία δεν είναι κάτι το ενιαίο ταξικά ή ουδέτερο. Για παράδειγμα, οι απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων και της πλουτοκρατίας γενικότερα βρίσκονται σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τα αιτήματα, τις προσδοκίες και τις ελπίδες των εργαζομένων και του λαού. Η ανάπτυξη, επίσης, μπορεί να έχει άξονά της τη μεγιστοποίηση των κεφαλαιοκρατικών κερδών και τη συσσώρευση βαρών στα λαϊκά στρώματα, όπως συμβαίνει τόσα χρόνια μέχρι σήμερα, αλλά μπορεί να έχει και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ενα μόνο δε γίνεται: Η ικανοποίηση και των κεφαλαιοκρατών και των εργαζομένων.

Γι' αυτά, όμως, δε λέει τίποτε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά, κάνει ό,τι έκανε και η ΝΔ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Από τη μια παραμένει προσηλωμένη στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική του «ευρωμονοδρόμου» κι από την άλλη επιχειρεί να καλλιεργήσει εντυπώσεις ότι πρεσβεύει κάτι «άλλο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ