Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Βαθιά στη «νέα τάξη»

Ολο και πιο ενεργά, όλο και πιο βαθιά, η Ελλάδα μπαίνει στο φαύλο κύκλο των νεοταξικών σχεδιασμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Ολο και πιο σφιχτά δένεται πισθάγκωνα στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Η χώρα μας, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει μπει σε μια διαδικασία ολοένα και πιο ενεργητικής συμμετοχής στη δράση για την επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων.

Η ενσωμάτωση στο ιμπεριαλιστικό σύστημα διαρκώς εμπλουτίζεται και ενισχύεται. Εχουμε λοιπόν και λέμε: Σύμφωνα με προχτεσινές εξαγγελίες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, δημιουργία «Πολυεθνικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλάσσιων Μεταφορών» για την εξυπηρέτηση «στρατηγικών θαλάσσιων μεταφορών στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΟΗΕ». Το κέντρο αυτό θα έχει ως σκοπό την «επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται στην ταχεία ανάπτυξη δυνάμεων». Δηλαδή, η κυβέρνηση δημιουργεί μηχανισμό αξιοποίησης από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία του ελληνικού εμπορικού στόλου, μετατρέποντας σε στρατιωτικό προσωπικό τούς ναυτεργάτες και εξασφαλίζοντας για τους εφοπλιστές ακόμα πιο υψηλά κέρδη από τη συμμετοχή τους σε πολεμικές αποστολές.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, πρότεινε τη δημιουργία, με έδρα στην Ελλάδα, «Διαβαλκανικού - Μεσογειακού Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και Εκπαίδευσης», όπου θα «εκπαιδεύονται και θα εξειδικεύονται στελέχη αρμόδιων υπηρεσιών ασφάλειας» των κρατών της περιοχής, με τη συμμετοχή και την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά και ευρωπαϊκών χωρών. Δηλαδή, ένα κέντρο εκπαίδευσης και εξόρμησης πρακτόρων. Υπάρχει ακόμα και το κέντρο εκπαίδευσης, που ήδη λειτουργεί στο Κιλκίς για τις λεγόμενες «ειρηνευτικές αποστολές». Επίσης, για την εξυπηρέτηση της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας, λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι πομποί της «Φωνής της Αμερικής».

Η Ελλάδα συμμετέχει, με κάθε πρόσφορο μέσο, στην ιμπεριαλιστική δράση κατά του λεγόμενου αντιτρομοκρατικού πολέμου, με όλους τους κινδύνους για τις ελευθερίες και την ασφάλεια του ελληνικού λαού, αλλά και για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Δεν είναι μόνο οι αμερικανικές βάσεις, οι ΝΑΤΟικές βάσεις και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις που ενσωματώνονται πλήρως στο ιμπεριαλιστικό δόγμα περί προληπτικών πολέμων ανά τον κόσμο και στις ΝΑΤΟικές δομές, για ευέλικτες και ταχυκίνητες πολυεθνικές δυνάμεις από μισθοφόρους, πολεμικούς υπαλλήλους των πολυεθνικών μονοπωλίων.

Αυτό είναι το σκηνικό που στέκει απειλητικά μπροστά μας, που μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη και θύμα ταυτόχρονα, στρέφοντάς τον κατά των άλλων λαών της περιοχής, ενώ τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Ολα αυτά συνθέτουν την προετοιμασία των ιμπεριαλιστών για την επόμενη φάση επιβολής της νέας τάξης πραγμάτων, στα Βαλκάνια, στη Β. Αφρική, στη Μέση Ανατολή και βέβαια στην Κύπρο και το Αιγαίο. Η ιστορική αλήθεια, που με κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνεται, είναι ότι πάντα η πρόσδεση στο ιμπεριαλιστικό άρμα είχε οδυνηρές συνέπειες για το λαό μας.

Αποτελεί, λοιπόν, ιστορική αναγκαιότητα, να ενταθεί η λαϊκή πάλη για απεγκλωβισμό από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά και αποδέσμευση από τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Η Ελλάδα είναι με τους θύτες των λαών, οι καπιταλιστές κερδίζουν απ' αυτή την πολιτική, αλλά ο λαός πληρώνει και θα πληρώσει βαρύ τίμημα απ' αυτή τη δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ