Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αποφάσισαν να... ρίξουν τους τόνους

Σε μια προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων που προκάλεσε η οξύτατη αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε στο καταστατικό συνέδριο το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ΠΓ του Συνασπισμού εξέδωσε χτες ανακοίνωση όπου τα όσα απερίγραπτα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο βαφτίζονται «κουλτούρα των έντονων αντιπαραθέσεων αλλά και συλλογικότητας, ισχυρής συντροφικής αλληλεγγύης και απορρόφησης των εντάσεων», για την οποία «ο ΣΥΝ περηφανεύεται». Φυσικά, οι εργασίες του καταστατικού συνεδρίου κάθε άλλο παρά τέτοια χαρακτηριστικά είχαν, ωστόσο η ΠΓ εκτίμησε στη χτεσινή της συνεδρίαση πως οι τόνοι της δημόσιας αντιπαράθεσης πρέπει να πέσουν, συν τοις άλλοις και για να καθησυχαστεί η οργανωμένη βάση του κόμματος.

Παρ' όλα αυτά, οι σχέσεις του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου με μεγάλο τμήμα του στελεχικού δυναμικού παραμένουν στο χειρότερο δυνατό σημείο, ενώ κανείς δε γνωρίζει τι τροπή θα πάρουν και πώς θα εκδηλωθεί η μεταξύ τους ένταση μπροστά σε μάχες όπως αυτή των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, όπου επιπλέον καταγράφεται και διαφωνία ως προς την τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΝ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η ΚΠΕ του ΣΥΝ θα συνεδριάσει για να εκλέξει γραμματέα, όπως αποφάσισε το καταστατικό συνέδριο. Επικρατέστερος για τη θέση παραμένει ο Ν. Χουντής, παρά τη σύγκρουσή του με τον Αλ. Αλαβάνο για το θέμα της εναλλαγής των ευρωβουλευτών στα μισά της θητείας τους. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του κόμματος στο συνέδριο προειδοποίησε ότι μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσει τον ΣΥΝ σε κατάσταση κρίσης, ενώ ο Ν. Χουντής χτες σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό επέμεινε ότι «δυστυχώς για άλλη μια φορά, ενώ δημοσίως είχαμε εξαγγείλει την εναλλαγή στους ευρωβουλευτές, φαίνεται ότι δεν μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε. Δεν είναι καλό σημάδι η εξέλιξη αυτή, διότι κάποια πράγματα που λέμε στον κόσμο ότι θέλουμε να αλλάξουμε, φαινόμαστε στη συνέχεια να μην μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε και αυτό δεν είναι καλό γιατί δε δείχνουμε συνεπείς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπαράθεση για τα αξιώματα(2009-03-11 00:00:00.0)
Ετοιμος να συνδράμει αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση(2007-01-24 00:00:00.0)
«Σύμφωνες με το καταστατικό» οι διαγραφές στη Θεσσαλονίκη(2006-11-29 00:00:00.0)
Με διαφωνίες η απόφαση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας(2005-01-25 00:00:00.0)
Οι ισορροπίες καθυστερούν την απόφαση για το Κυπριακό(2002-11-16 00:00:00.0)
Καθρέφτης της "λειτουργικής αδυναμίας"(1996-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ