Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΒ
Περισσότερη «ευελιξία» και «απελευθέρωση» αγορών

Θέτοντας τις προτεραιότητες των Ελλήνων βιομηχάνων, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλος, τόνισε στην ομιλία του στο Συνέδριο ότι χρειάζεται λιγότερη «γραφειοκρατία» και περισσότερη «ευελιξία», γενικά, αλλά και ειδικά στις εργασιακές σχέσεις. Εχοντας, πρόσφατα, ενθαρρυνθεί από την κυβερνητική πολιτική να αμφισβητήσει ευθέως και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι βιομήχανοι πιέζουν όλο και περισσότερο για την ανατροπή κι άλλων εργατικών δικαιωμάτων με στόχο την απόλυτη κυριαρχία του εργοδοτικού «νόμου» και της ασυδοσίας τους.

Η ΕΕ, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων συνεχίζοντας τις απελευθερώσεις των αγορών και των υπηρεσιών και να δώσει έμφαση στην ευελιξία της αγοράς του εργατικού δυναμικού! Μια ευελιξία που έχει άμεση σχέση και με το ασφαλιστικό, καθώς συνδέεται άρρηκτα με τις εργασιακές σχέσεις. Εξάλλου και με δηλώσεις του στο περιθώριο του Συνεδρίου επισήμανε ότι «αν θέλουμε νέες θέσεις εργασίας δεν μπορούμε να τις εξασφαλίσουμε αυξάνοντας το κόστος των επιχειρήσεων»! Θέση που ενστερνίζεται η κυβέρνηση και την υλοποιεί με διάφορες επεμβάσεις.

Παράλληλα ο Οδ. Κυριακόπουλος επιδοκίμασε την πολιτική της ΕΕ στο πλαίσιο της αντιλαϊκής «Στρατηγικής της Λισαβόνας» για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, λέγοντας ότι πρέπει να απομακρυνθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας που επιβαρύνουν την ευελιξία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Με απλά λόγια, να μην ισχύει κανένα τυπικό εμπόδιο στα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ