Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη συναίνεσή τους στη στοίχιση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στους στόχους και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών πιστοποίησαν χτες Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, ενώ παράλληλα ανταγωνίστηκαν για τον τίτλο του καλύτερου διαχειριστή μέσω μιας ακόμη δικομματικής αντιπαράθεσης.

«Ισχυρή Ελλάδα θα είναι αυτή που θα συγκρούεται με την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων» δήλωσε στον αντίποδα αυτών των επιλογών η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, δηλώνοντας ότι «τελικά οι λαοί θα αποκτήσουν συνείδηση της δύναμής τους»!

Η Αλ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την ευθυγράμμιση των κυβερνητικών (χτεσινών και σημερινών) επιλογών με τις επιλογές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ως αρνητική για τα συμφέροντα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι δεν υφίστανται διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις θέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, ότι οι ΗΠΑ θα ζητήσουν «γην και ύδωρ» ενώ έκανε παράλληλα λόγο για πολιτικές του «διαίρει και βασίλευε» που εφαρμόζονται στη Βαλκανική.

Την αυταπάτη ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει αντίβαρο στις αμερικανικές επιλογές, χρήσιμο στους λαούς, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, σημειώνοντας πως η χώρα μας πρέπει, ως εκ τούτου, να ταχθεί στο πλευρό της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ