Κυριακή 28 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη

Ενα σημαντικό γεγονός με μεγάλες προεκτάσεις για το παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα, ήταν το Παγκόσμιο Συνέδριο Κινημάτων Ειρήνης, που έγινε στην Ελλάδα από τις 10 μέχρι της 14 του Μάη. Οι εργασίες του φανέρωσαν με τον καλύτερο τρόπο ότι σ' όλο τον κόσμο ξεπηδούν κινήματα ειρήνης ενάντια στη Νέα Τάξη και οι λαοί δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν αυτή την πραγματικότητα, ως την ανατροπή της.

Ο «Ριζοσπάστης συζήτησε γι' αυτό το γεγονός με τον ΓΓ της ΕΕΔΥΕ και μετά το Παγκόσμιο Συνέδριο Εκτελεστικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης Θανάση Παφίλη, για τη σημασία των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου. Ο ΓΓ της ΕΕΔΥΕ, που πήρε μέρος και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Συνέδριο στο Μεξικό και τοποθετήθηκε τότε στη θέση του περιφερειακού συντονιστή της Ευρώπης, καταθέτει την πλούσια εμπειρία του από τη δράση του φιλειρηνικού κινήματος όλα αυτά τα χρόνια.

Εκπροσωπώντας την ΕΕΔΥΕ, πήρε μέρος σε όλες τις διεθνείς συσκέψεις που έγιναν στην Ασία, στην Ευρώπη, στην Αφρική και την Αμερική. Η πορεία του φιλειρηνικού κινήματος όλων αυτών των χρόνων, αλλά και οι διαπιστώσεις που κατατέθηκαν από τους συνέδρους στην Αθήνα, όπως και οι αποφάσεις του Συνεδρίου, είναι τα θέματα που προβάλλονται και αναπτύσσονται μέσα από αυτή τη συνέντευξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ