Κυριακή 28 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο ... στόχαστρο των φιλειρηνιστών οι ΝΑΤΟικές βάσεις

Στον Αραξο, στο Ακτιο και στη Σούδα οι αγωνιστές της Ειρήνης βροντοφωνάζουν σήμερα: Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου

Από παλαιότερη κινητοποίηση έξω από τη βάση του Αραξου
Από παλαιότερη κινητοποίηση έξω από τη βάση του Αραξου
«Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο. Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ», θα είναι το σύνθημα που σήμερα το πρωί χιλιάδες φιλειρηνιστές θα βροντοφωνάξουν έξω από τις τρεις «φωλιές» του θανάτου... Την ώρα που θα διαβάζονται αυτές οι γραμμές, μπροστά από τα συρματοπλέγματα των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, στον Αραξο, στο Ακτιο και τη Σούδα θα βρίσκονται εργάτες, μαθητές, φοιτητές, μ' ένα και μοναδικό σκοπό. Να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του ευρωατλαντικού φασισμού του ΝΑΤΟ.

Οι Επιτροπές Ειρήνης, που όλες αυτές τις μέρες με καθημερινές εξορμήσεις και μικρές συγκεντρώσεις ενημέρωναν τον κόσμο για τις σημερινές κινητοποιήσεις, δηλώνουν ότι βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση ανάμεσα στους μαζικούς φορείς των περιοχών, αλλά και στα σωματεία των εργαζομένων. Ανταπόκριση, η οποία - τονίζουν - θα εκφραστεί σήμερα με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Στο Ακτιο

Εξω από τη βάση των «ΑΒΑΚΣ» θα καταλήξει η σημερινή πορεία που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Βορειοδυτικής Ελλάδας, αλλά και μαζικοί φορείς της περιοχής. Οι διοργανωτές έχουν ορίσει ως τόπο συνάντησης των διαδηλωτών την προβλήτα των φέρι - μποτ στο Ακτιο, απ' όπου στις 9.30 π.μ. θα ξεκινήσει η πορεία. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Επιτροπών, πολλά είναι τα σωματεία των εργαζομένων και των κοινωνικών φόρων της περιοχής, που σε καθημερινή βάση, με ανακοινώσεις τους, δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος μαζικά στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση.

Εξάλλου, η Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλούν το λαό του νομού να πάρει μέρος στην αντιπολεμική - αντιΝΑΤΟική Πορεία Ειρήνης στο Ακτιο. Μάλιστα, για τη μεταφορά του κόσμου, θα δρομολογηθούν λεωφορεία, που θα ξεκινήσουν στις 8.00 π.μ. από την πλατεία Δημοκρατίας.

Οι φιλειρηνιστές, με διακήρυξη που εξέδωσαν ενόψει της κινητοποίησής τους, καλούν τους φίλους της ειρήνης και όλους τους πατριώτες να εντείνουν τους αγώνες τους και να πάρουν μέρος στις μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα.

Στον Αραξο

«Την Κυριακή 28 Μάη πορευόμαστε για την ειρήνη, για να φύγουν τα πυρηνικά από τον Αραξο. Περικυκλώνουμε τη "φωλιά" του ολέθρου...». Ο λαός της Αχαΐας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, σήμερα θα διαδηλώσει για να διατρανώσει την αντίθεσή του στην ύπαρξη και λειτουργία της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης του Αραξου.

Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και άλλοι λαϊκοί φορείς του νομού προετοιμάζονται εντατικά για να δώσουν δυναμικό «παρών» στην περικύκλωση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης. Οι διοργανωτές για τη μεταφορά του κόσμου έχουν δρομολογήσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Γεωργίου στις 9.30 το πρωί. Πούλμαν θα αναχωρήσει στις 8.00 π.μ. και από το Λουτράκι, έξω από την Αγροτική Τράπεζα. Επίσης λεωφορείο θα αναχωρήσει από το Αίγιο στις 8.30 π.μ. από την πλατεία της Αγίας Λαύρας.

Στη Σούδα

Μεγάλη Παγκρήτια Κινητοποίηση πραγματοποιείται σήμερα στα πλαίσια των αντιιμπεριαλιστικών λαϊκών διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση στην πόλη των Χανίων και συγκεκριμένα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 12.00 το μεσημέρι και στη συνέχεια μετάβαση με αυτοκίνητα έξω από την αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, όπου και θα γίνει και η συμβολική περικύκλωσή της.

Οι διοργανωτές, μέσα από την ανακοίνωσή τους, καλούν το λαό του νησιού μαζικά, μαχητικά, δημιουργικά να συνεχίσει τον αγώνα του και να διεκδικήσει να φύγουν οι ξένες βάσεις από τη χώρα και να αποστρατικοποιηθεί η Κρήτη. «Το μήνυμα της μάχης της Κρήτης είναι επίκαιρο. Η αντίσταση του λαού μας απέναντι στο φασισμό φανερώνει ότι όταν ο λαός θέλει, μπορεί», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ