Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής πλεύσης

Η ενίσχυση των δυνάμεων που στηρίζει το ΚΚΕ και οι σύμμαχοί του μέσα στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια θα δώσει ώθηση στη διαμόρφωση ενός ριζοσπαστικού πόλου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό ήταν το κύριο σημείο της προχτεσινής συγκέντρωσης - συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Ηλιούπολη, στην πλατεία Φλέμιγκ, με θέμα τις εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση και τις θέσεις του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Μια ενισχυμένη παρουσία των δυνάμεων που στηρίζει το ΚΚΕ και οι σύμμαχοί του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Ηλιόπουλος, «στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ριζοσπαστικού πόλου στην ΤΑ, υπέρ του λαϊκού κινήματος, υπέρ της πάλης για λύσεις στα λαϊκά προβλήματα». Και συνέχισε: «Θα συμβάλει να γίνει πιο ισχυρή η φωνή του λαού, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές. Ο λαός θα έχει γενικό και τοπικό πολιτικό κέρδος. Η λαϊκή πάλη γερό στήριγμα».

Σημείωσε δε πως «το ΚΚΕ με την αγωνιστική και ανυποχώρητη στάση του μέσα και έξω από τα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια, με τη γενικότερη πολιτική του δράση, δράση στήριξης των λαϊκών συμφερόντων, έχει αποδείξει ότι εγγυάται αντίσταση, πάλη και διεκδίκηση».

Επιπλέον λόγος για την ανάγκη αλλαγής συσχετισμών είναι και ο ρόλος που παίζουν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που βάζουν πλάτη και πολλές φορές πρωτοστατούν στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, μέσω της Αυτοδιοίκησης. «Στις τοπικές εκλογές του 2006 - κατέληξε ο Π. Ηλιόπουλος - πρέπει να δημιουργηθεί ρήγμα στην πολιτική τους, στο μπλοκ δύναμής τους, με αποδυνάμωση των ψηφοδελτίων που στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, με την ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις».

Σύντομη παρέμβαση έκανε και ο Δημήτρης Καλτσώνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης», ο οποίος και σημείωσε πως μπορεί οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης να είναι πέντε, αλλά οι πολιτικές που αντιπαρατίθενται είναι δύο. Για παράδειγμα, ενώ οι παρακρατηθέντες από την κεντρική εξουσία πόροι προς το δήμο φτάνουν τουλάχιστον το διπλάσιο ποσό ενός ετήσιου δημοτικού προϋπολογισμού, η δημοτική αρχή της Ηλιούπολης ποτέ δεν τα διεκδίκησε και οι άλλες παρατάξεις πλην της «Δημοκρατικής Ενότητας» ποτέ δεν έθεσαν ζήτημα μαχητικής διεκδίκησης από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ