Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΠΟΙΟΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ; «Η δυναμική που δημιούργησε η κυβέρνηση χρυσοπληρώνοντας κάποια "ρετιρέ" στον ΟΤΕ εξαντλήθηκε γρήγορα. Και η αρχική ευφορία για τις "διαρθρωτικές αλλαγές" δίνει τη θέση της σε έναν αυξανόμενο προβληματισμό για τη σπασμωδικότητα των κυβερνητικών κινήσεων, που γίνονται δίχως πρόγραμμα και συνολική στόχευση. Αλλαγές για τις αλλαγές. Τα περιβόητα αβγά που θα έσπαγε ο κ. Αλογοσκούφης αποδεικνύονται κλούβια (...) Μπορεί λοιπόν να ευνοούνται οι τράπεζες λογιστικά, όμως το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας δε λύνεται με δωράκια τέτοιου τύπου, αλλά με ουσιαστικές παρεμβάσεις μακροπρόθεσμης προοπτικής» (ο Γ. Σκαρβελάκης στη ΝΙΚΗ).

ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ: «Είναι πρωτάκουστο, απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό, να νομοθετεί η κυβέρνηση χωρίς μελέτες, να πορεύεται στα τυφλά, να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο και να προχωράει σε μια ακόμη ληστεία του ΙΚΑ, του ταμείου των εργατοϋπαλλήλων, που από την ίδρυσή του υφίσταται συνεχώς αφαιμάξεις προς όφελος τρίτων και μάλιστα των εργοδοτών και του μεγάλου κεφαλαίου» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΑΡΙΣΤΑ: «Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ παρουσίασε χτες μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας (...) οι επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΝΕ βρέθηκαν εντελώς μόνοι τους στην αίθουσα (...) ο μόνος που παρακολούθησε ολόκληρη την ημερίδα ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣΕΒ (και τώρα της ΟΚΕ) Ν. Αναλυτής!» (στη χτεσινή ΑΥΓΗ).

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ: «Της "έκοψαν" το ταμείο ανεργίας στη Γερμανία γιατί δε δέχτηκε την προσφορά μιας θέσης εργασίας σε οίκο ανοχής! Αλλά και το ελληνικό κράτος νομιμοποιεί το εμπόριο λευκής σαρκός παρέχοντας κάρτες παραμονής και εργασίας σε αλλοδαπές "καλλιτέχνιδες". Η ελληνική βουλή είχε χτες την ευκαιρία να μιλήσει για τη Γυναίκα, που αναζητά το δικό της αυθύπαρκτο ρόλο, το δικό της πρόσωπο, αλλά την έχασε. Για να είμαστε ακριβείς την έχασαν τα δύο κόμματα εξουσίας που χρησιμοποίησαν το ζήτημα προσχηματικά για μια αντιπαράθεση επί της πολιτικής συγκυρίας. Η γυναίκα κι ακόμη πιο συγκεκριμένα η γυναικεία εργασία και ανεργία υποτιμήθηκαν ως πρόβλημα» (ο Γ. Παπασωτηρίου στη ΒΡΑΔΥΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ