Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Πρόκληση για τους λαούς της Ευρώπης

Καταψήφισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το νέο καθεστώς προνομίων των ευρωβουλευτών, που ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, εκφράζοντας τη θέση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, επισήμανε τα εξής:

«Είναι πρόκληση για τους λαούς της Ευρώπης η Εκθεση για "το καθεστώς βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", δηλαδή η διαμόρφωση νέου πλαισίου προνομίων, ενώ είναι πρόσφατη η καταψήφιση του ονομαζόμενου ευρωσυντάγματος από τη Γαλλία και την Ολλανδία, η οποία εκφράζει τη γενικευμένη αντίθεση των λαών στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Κατά συνέπεια, δε νομιμοποιείται η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο να παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψηφίζουν την Εκθεση γιατί θεωρούν ότι οι ευρωβουλευτές πρέπει να παίρνουν αποζημίωση από τις χώρες που εκλέγονται, αντιπροσωπεύουν και στις οποίες απολογούνται και όχι από την ΕΕ. Είναι, επίσης, πρόκληση απέναντι στους εργαζομένους που συντρίβονται από τη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα της ΕΕ να καθορίζεται μηνιαίος μισθός των ευρωβουλευτών 7.000 ευρώ, ενώ ο μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα π.χ. είναι 572,30 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την κοινή στάση των συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, τα οποία επιταχύνουν την επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα και το βιοτικό τους επίπεδο για να μεγαλώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου και την ίδια στιγμή διασφαλίζουν προνόμια για τους πολιτικούς εκπροσώπους της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ