Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Εν μέσω δυο ασφαΛΗΣΤΩΝ!

Το «θέατρο» που παίζουν με τα ασφαλιστικά δικαιώματα του ελληνικού λαού αρχίζει να ξεπερνά κάθε προηγούμενο πρόκλησης. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι κοινοί ασφαΛΗΣΤΕΣ. Ιδού «ο βίος και η πολιτεία τους». Ιδού οι «διαφορές» τους:

*

- Η ΝΔ ήταν αυτή, που, την περίοδο 1990 - 1993, προχώρησε στην αποσύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ από τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, με συνέπεια η κατώτερη σύνταξη να έχει κατρακυλήσει στα 15 περίπου ημερομίσθια. Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ. Και τι έκανε με την παραπάνω ρύθμιση; Τη διατήρησε!

- Η ΝΔ προχώρησε στην αύξηση του χρόνου ασφάλισης στο ΙΚΑ, από τα 4.050, στα 4.500 ένσημα για την παροχή κατώτερης κύριας σύνταξης. Ηρθε το ΠΑΣΟΚ. Τι έκανε με τη ρύθμιση; Τη διατήρησε!

- Η ΝΔ ήταν αυτή, που ψήφισε τη ρύθμιση για το μη υπολογισμό των δώρων των εορτών στις συντάξεις του ΙΚΑ. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο τη διατήρησε, αλλά και πρώτο αυτό ήταν που εφάρμοσε τη ρύθμιση!

- Η ΝΔ ήταν αυτή, που επέβαλε τη συνταξιοδοτική εισφορά από 1-5% στις συντάξεις (ΛΑΦΚΑ). Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο εφάρμοσε, αλλά ανανέωσε τη συγκεκριμένη ρύθμιση δυο φορές!

- Η ΝΔ ήταν αυτή, που αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους μετά το 1993 ασφαλιζόμενους άντρες και γυναίκες. Το ΠΑΣΟΚ διατήρησε τη ρύθμιση!

- Η ΝΔ ήταν αυτή, που επέβαλε τις πρώτες ρυθμίσεις για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε ΙΚΑ, ειδικά Ταμεία και Δημόσιο. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε και τις διατήρησε!

*

- Το ΠΑΣΟΚ ήταν, που, από το 1994 και μετά, προχώρησε στη μείωση του ποσοστού της σύνταξης από το 80% του μισθού στο 70% για Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ειδικά Ταμεία. Μετά ήρθε η ΝΔ. Και τι έκανε; Διατηρεί τη ρύθμιση!

- Το ΠΑΣΟΚ ήταν, που ψήφισε τη μείωση των συντάξεων σε ΔΕΚΟ, Δημόσιο και ειδικά Ταμεία, αλλάζοντας τη βάση υπολογισμού της σύνταξης, αντικαθιστώντας τη βάση του τελευταίου μισθού με τους μισθούς της τελευταίας 5ετίας. Η ΝΔ διατηρεί τη ρύθμιση!

- Το ΠΑΣΟΚ ήταν, που αύξησε από 4.050 σε 4.500 τα ένσημα και για τις κατώτερες επικουρικές συντάξεις. Η ΝΔ ήρθε και διατηρεί τη ρύθμιση!

- Το ΠΑΣΟΚ ήταν, που επέβαλε τον περιορισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων λόγω θανάτου τουλάχιστον κατά 50%. Η ΝΔ εφαρμόζει τη ρύθμιση!

*

Αυτοί είναι οι δικομματικοί «θεατρίνοι». Αυτά είναι και «τα έργα και οι ημέρες τους» εις βάρος των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ