Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο μάτι του κυκλώνα και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ στο Ν. Φάληρο (Ελαΐδα) μίλησε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με επιτυχία, η προγραμματισμένη κομματική συγκέντρωση στο χώρο της Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντήρησης Δικτύων Διανομής (ΔΚΣΔ) της ΔΕΗ στο Ν. Φάληρο (Ελαΐδα).

Επικεφαλής του κλιμακίου του Κόμματος ήταν ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση ήταν μαζική, ανάλογη της επιρροής του Κόμματος σ' αυτούς τους χώρους, ανάλογη του ενδιαφέροντος και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σ' αυτό το χώρο και στη ΔΕΗ γενικότερα. Αυτό εκφράστηκε τόσο μέσα από τις ερωτήσεις όσο και από το διάλογο που ακολούθησε, μέσα από τον οποίο εκφράστηκε επίσης η αγωνία για το αύριο και η διάθεση για αγώνα.

Στην ομιλία του ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί, στις ευθύνες της ΕΕ και στα συμπεράσματα από τα δημοψηφίσματα για το Ευρωσύνταγμα σε Γαλλία, Ολλανδία. Αναφέρθηκε ακόμη στην πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, στο χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων, στη δημαγωγική και αποπροσανατολιστική τακτική των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, στον υπονομευτικό ρόλο των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος. (ΓΣΕΕ κλπ.).

Αναφερόμενος ειδικά στη ΔΕΗ και σε σχέση με την κατάπτυστη, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία για τον ΟΤΕ και το νομοσχέδιο για τις τράπεζες, είπε, μεταξύ άλλων, ότι και η ΔΕΗ αλλά και οι εργαζόμενοι σ' αυτήν βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» και ότι οι συνέπειες που προκύπτουν δεν αφορούν μόνο τις άλλες ΔΕΚΟ. Είναι ενιαίες και ενιαία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Τόνισε γι' αυτό την αναγκαιότητα της ανειρήνευτης ταξικής πάλη και ζήτησε από τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και κλείνοντας κάλεσε τους εργαζόμενους αυτού του χώρου μαχητικά και μαζικά να πάρουν μέρος στην απεργία της Παρασκευής στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και στην κομματική συγκέντρωση της Δευτέρας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ