Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Αστυνομοκρατία και άγρια χαράτσια

Πλούσια ήταν η συζήτηση στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΑ
Πλούσια ήταν η συζήτηση στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΑ
Θέματα όπως η εντεινόμενη αστυνομοκρατία στο Δήμο της Αθήνας, η κατάσταση που επικρατεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μοχλό υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συγκέντρωσης - συζήτησης, που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ, στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ». Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΑ.

Ο Ν. Μπουζάνης, εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ, σημείωσε πως οι αναδιαρθρώσεις της τελευταίας 25ετίας έχουν επηρεάσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ τα χαρακτηριστικά του θεσμού χρησιμοποιούνται για τον εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων. Και επισήμανε: «Η ΤΑ για να ωφελήσει το δημότη πρέπει να έχει ρόλο αντίστασης και διεκδίκησης» και είπε πως είναι ανάγκη να συγκροτηθεί αντινεοταξικό μέτωπο και στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης.

Ο Γ. Αδαμίδης σημείωσε την ανάγκη οι κομμουνιστές να είναι κοντά στον εργαζόμενο, να ζουν τα καθημερινά του προβλήματα, ενώ ο Χρ. Μαργανέλης, είπε πως όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση «συνθέτουν ένα ισχυρό ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, χρήσιμο εργαλείο για την εκλογική μάχη».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πάντως, της ασκούμενης πολιτικής από τη διοίκηση του δήμου, είναι ότι - όπως ανέφερε κάποια από τους παρευρισκόμενους - στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, όπου κυριαρχούν τα μικρά καταστήματα και βιοτεχνίες, η Δημοτική Αστυνομία, καθημερινά «γράφει» τα σταθμευμένα οχήματα των βιοτεχνιών που ξεφορτώνουν το εμπόρευμα. «Οι ΕΒΕ της περιοχής έχουμε ξεσηκωθεί, αφού τα πρόστιμα από τις κλήσεις που πληρώνουμε είναι περισσότερα από το μεροκάματό μας», σημείωσε.

Η Αλ. Μπενάτου, εκπρόσωπος της «Συμπαράταξης» στο ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας, αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα των Παιδικών Σταθμών. «Πάνω από 1.000 αιτήσεις παιδιών κάθε χρόνο δεν ικανοποιούνται στους Παιδικούς Σταθμούς», σημείωσε και τόνισε πως δεν έχει δημιουργηθεί νέος παιδικός σταθμός από τη δεκαετία του 1980! Επισήμανε, δε, την αύξηση των τροφείων κατά... 200% το προηγούμενο σχολικό έτος.

Τέλος, ένας ακόμη παρευρισκόμενος, επισήμανε την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στο επίπεδο του Δήμου Αθηναίων. «Η αύξηση της Δημοτικής Αστυνομίας και η ίδρυση των "Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας" ακριβώς εκεί αποσκοπούν», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ