Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Στα σχολεία των ΗΠΑ...

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέθεσε σε μια ιδιωτική εταιρία να δημιουργήσει μια τράπεζα δεδομένων με τα προσωπικά στοιχεία των νεαρών μαθητών Λυκείου των ΗΠΑ, ηλικίας 16 με 18 ετών, τους οποίους θα μπορούσε αργότερα να στρατολογήσει ο αμερικανικός στρατός.

Η εταιρία που θα αναλάβει τη δημιουργία της βάσης δεδομένων πρόκειται να ζητήσει από τα σχολεία να της στείλουν πληροφορίες (που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ιδιωτικές), σχετικά με τους βαθμούς των μαθητών, τις επαγγελματικές φιλοδοξίες τους, αλλά και την εθνικότητά τους. Η εταιρία θα συλλέξει επίσης τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των μαθητών, την ημερομηνία γέννησής τους, το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ», τα σχολεία που θα αρνηθούν να παράσχουν αυτές τις πληροφορίες κινδυνεύουν να χάσουν τη χρηματοδότησή τους.

*

Η είδηση έκανε χτες το γύρο του κόσμου. Είναι τόσο ενδεικτική της «δημοκρατίας» που επικρατεί στη χώρα της «ελευθερίας», που δε χρειάζεται κανένα επιπλέον σχόλιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ