Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΒΟΛΟΥ
Διαμορφώνονται σε αμερικανική επισκευαστική βάση

Συζητήσεις για την επισκευή 4.000 βαρέως τύπου οχημάτων

Σε επισκευαστική βάση των αμερικανικών οχημάτων βαρέως τύπου, δηλαδή τεθωρακισμένων οχημάτων, φορτηγών και λοιπών μέσων που συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και όπου αλλού στην Ευρώπη και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, αναμένεται να εξελιχθούν τα στρατιωτικά εργοστάσια Αθήνας και Βόλου.

Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας σύσκεψη παρουσία του υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων, με εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρίας OSHKOSH, του αμερικανικού στρατού και της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα. «Κατά τη σύσκεψη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αξιολογήθηκαν όλες οι παράμετροι που αφορούν στην πρόταση για την ανάληψη του προγράμματος της "ανακατασκευής, γενικής επισκευής και αναβάθμισης" ενός μεγάλου αριθμού οχημάτων βαρέως τύπου του αμερικανικού στρατού από τα στρατιωτικά εργοστάσια της χώρας μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, η αμερικανική πλευρά φαίνεται να προκρίνει τη χρησιμοποίηση του ελληνικού εδάφους και των εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού για το σκοπό αυτό, που σε πρώτη φάση θα καλύψει 4.000 οχήματα βαρέως τύπου. Μάλιστα, ανάλογες συζητήσεις γίνονται και για την επισκευή εναέριων μέσων, όπως μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ