Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μήπως ξέρετε κ. Βουλγαράκη;

Εκεί στην Πάτρα γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει η λέξη «τσουτσέκι». Γνωρίζουν επίσης πότε και για ποιους χρησιμοποιείται. Και στην Πάτρα και σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι καθόλου κολακευτικό να ανήκεις στα «τσουτσέκια».

*

Ας πάμε τώρα σε ...άλλο θέμα.

Προχτές, λοιπόν, δυο κύριοι με στολή, που υπηρετούν τη «Δημοκρατία» και την «Τάξη» στην Πάτρα, συνεπικουρούμενοι από καμιά δεκαπενταριά συναδέλφους τους, έπιασαν στο κέντρο της πόλης δυο φοβερούς ...τρομοκράτες. Η σύλληψη είχε όλα τα γκανγκστερικά κόλπα, που προφανώς οι δυο κύριοι με τη στολή τα έχουν διδαχτεί από τις αμερικανικές ταινίες του «Βρώμικου Χάρι», από τις οποίες ξεπατίκωσαν κυρίως το «βρώμικο»... Αυτά τα δυο υποδείγματα «οργάνων», αφού ακινητοποίησαν τους τρομερούς ...εγκληματίες, αφού τους τράβηξαν και το σχετικό μπερντάκι (τι σόι «αντιτρομοκράτες» θα ήταν;) μετά, δεμένους με χειροπέδες, τους οδήγησαν στο Τμήμα, τους κράτησαν επί ώρες και τελικώς εξακρίβωσαν τα στοιχεία των ...δραστών.

*

Βέβαια, δεν ήταν και τόσο δύσκολο να εξακριβώσουν όλα εκείνα τα ενοχοποιητικά στοιχεία των ...ενόχων, που έθεσαν σε ετοιμότητα όλη τη σβελτάδα των κυρίων με τη στολή: Οι δράστες ήταν απλώς δυο ...15χρονοι, γνωστοί στην πλατεία (όχι, δεν ήταν γιάφκα), όπου τους συνέλαβαν οι «Ράμπο» (αφού εκεί παίζουν καθημερινά) και το έγκλημά τους δεν ήταν άλλο από το ότι έπαιζαν ...σκέιτμπορντ!

Για ένα παιχνίδι με σκέιντμπορντ, τα δυο παιδιά χαστουκίστηκαν δημοσίως από τους κυρίους με τη στολή, δέχτηκαν βρισιές, βλαστήμιες και κλοτσιές, ακινητοποιήθηκαν με χειροπέδες και παρέμειναν για ώρες στο Τμήμα, σε κλίμα τρομοκρατίας, όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους και κατέγραψε σχετικό ρεπορτάζ στα χτεσινά «Νέα».

*

Και τώρα, για να επιστρέψουμε εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε, το ερώτημα που θα θέλαμε να μας απαντήσει ο κ. υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι το εξής: Οι δυο κύριοι με τη στολή, οι οποίοι συνοδεύονταν από μια ντουζίνα συναδέλφων τους (τέτοια κινητοποίηση, επειδή τα παιδιά έπαιζαν στην πλατεία!) τι είναι, «ήπιοι», «σεμνοί» και «ταπεινοί» αστυνομικοί ή «δυο τσουτσέκια και μισά»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ