Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Εχει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής

Εκδήλωση της ΚΟΑ στου Ζωγράφου, με ομιλητές την Τ. Μητσέα, μέλος της Επιτροπής Πόλης και τον Ν. Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας»

«Είναι πολιτικός ο χαρακτήρας των τοπικών εκλογών, με επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, του εισοδήματος, της Παιδείας, της Υγείας, των προβλημάτων της νεολαίας, των γυναικών, του περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων, της αντισεισμικής θωράκισης και των υποδομών».

Τα παραπάνω σημείωσε η Τ. Μητσέα, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Αχτίδας Ανατολικών Συνοικιών, μιλώντας σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, στην πλατεία Γαρδένια του Δήμου Ζωγράφου. Αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής διευκρίνισε ακόμα: «Δεμένος με αυτά τα προβλήματα είναι ο θεσμός της ΤΑ, που ως τμήμα του κράτους οξύνει τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων. Και ως μοχλός υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής είναι αντίπαλος των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος».

Η ομιλήτρια δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις επιδιώξεις των δυνάμεων που, με τον έναν ή άλλον τρόπο, ενισχύουν τον αντιλαϊκό ρόλο της ΤΑ: «Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις θα επιδιώξουν να φτάσουμε στις εκλογές μακριά από τα προβλήματα του λαού. Θα επιδιώξουν να εμφανίσουν ως κύριο ζήτημα το θέμα της διαχείρισης της δοσμένης πολιτικής. Οχι την ανάγκη αμφισβήτησης και ανατροπής της».

Χαρακτηριστικές ήταν οι επισημάνσεις του Ν. Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου». Η δημοτική αρχή του Ζωγράφου - ανέφερε - έχει υιοθετήσει την αρχή της ανταποδοτικότητας, αφού κάθε υπηρεσία τιμολογείται. Οταν, μάλιστα, η «Δημοτική Πρωτοβουλία» διεκδίκησε τη μείωση των τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς (κυμαίνονται στα 30-85 ευρώ), η απάντηση του δημάρχου Γ. Καζάκου ήταν «και λίγα πληρώνουν»!

Μας ρωτούν αν ξεχωρίζουμε κάποιο από τα προβλήματα της συνοικίας, συνέχισε ο Ν. Παπακωνσταντίνου. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια συνολική, ραγδαία επιδείνωση των όρων ζωής της λαϊκής οικογένειας. Οι ελεύθεροι χώροι, όπως τα εκατοντάδες στρέμματα στο Γουδί, παραδίδονται για εμπορική χρήση στο κεφάλαιο. Είναι πολλοί οι εργαζόμενοι στο δήμο που μένουν απλήρωτοι, όμηροι συμβάσεων ή προσωρινής απασχόλησης. Την ίδια ώρα οι παρατάξεις τις οποίες στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ μπορεί λεκτικά να καυτηριάζουν τις επιλογές της δημοτικής πλειοψηφίας, αλλά στα Δημοτικά Συμβούλια ψηφίζουν αντιλαϊκές προτάσεις.

Ο εργάτης, ο βιοπαλαιστής, η λαϊκή οικογένεια, χρειάζεται να αναδείξουν μια δημοτική πλειοψηφία που θα κινείται με βηματισμό των δικών τους συμφερόντων, κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ