Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Απάνω, στα ψηλά βουνά...

Του Τολιάδη από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
Του Τολιάδη από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
Διαβάζεις τίτλους και διαλέγεις τράπεζα. Δηλαδή επιλέγεις ποιος θα σε κλέψει. Συγνώμη, αλλά, καλά να πάθεις.

Ωραία η σύγκρουση «Αλφα» - «Γιούρομπανκ» έστω και δι' αντιπροσώπων. Αλλά, γιατί πρέπει κάθε που χορεύουν τα βουβάλια να την πληρώνουν τα βατράχια; 50.000 ευρώ ανά εργαζόμενο καθαρό κέρδος δεν είναι αστείο ποσό.

Που σημαίνει ότι αντί να στοιχίζεσαι πίσω από τον κάθε Αλογο-Εβερτ, μήπως είναι καλύτερα να πάρεις τα μέτρα σου, ώστε το προϊόν της δουλιάς σου να το καρπώνεσαι μόνο εσύ, μόνο η τάξη που το παράγει;

Στη διανομή του παραγόμενου πλούτου δεν υπάρχουν «δημοκρατικές» και «συντηρητικές» δυνάμεις.

Υπάρχουν μόνο εργάτες και κεφάλαιο. Ο καθένας με την πολιτική του εκπροσώπηση. Ο νικητής του πολέμου κατέχει και την εξουσία. Οσο η μάχη δίνεται στο βάλτο με τα βουβάλια, τα βατράχια θα 'ναι χαμένα.

Κάποιοι φίλοι ισχυρίζονται ότι τώρα πλέον ο λαός γνωρίζει, κρατάει τεφτέρι. Μακάρι να 'ταν έτσι. Ομως, «ήθελε ακόμα πολύ να ξημερώσει». Και δεν είναι θέμα παραδοχής της ήττας το να επισημαίνεις ότι είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος, όχι μόνο γιατί ο αντίπαλος κατορθώνει να κρατά εγκλωβισμένα πολλά από τα θύματά του, αλλά γιατί ανάμεσα στα θύματα συνεχίζεται η καλλιέργεια της αυταπάτης ότι στο βάλτο μπορούν να συνυπάρχουν βάτραχοι και βουβάλια. Δεν πας πουθενά όσο κρατάς τον εχθρό μέσα στο σπίτι σου.

Ασχετο: Ωραία αυτή η επίκληση εσωκομματικής πειθαρχίας με αφορμή τον Εβερτ. Αλλά τι θα γίνει αν πάρει σβάρνα η μπουλντόζα και αρχίζει και παρουσιάζει στοιχεία για το ποιοι εκδότες εισπράττουν τρελά λεφτά από την κρατική διαφήμιση;

2520, το υψομετρικό αυτού του Σαββατοκύριακου. Γιατί, την ιστορία δε θα τη μάθεις ποτέ από αφιερώματα με τραπεζική χορηγία.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ