Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... η ιδεολογική εξάρτηση

Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, για μια ακόμη φορά τα πράγματα. Το ΚΚΕ και ο «Ρ» υποστηρίζουν τον θεραπευτικό πλουραλισμό που έχουν τελικό στόχο την απεξάρτηση - όπως ξεκίνησαν δηλαδή και τα προγράμματα υποκαταστάτων. Και όχι μόνο. Δημόσια έχει δηλώσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα ότι η διαδρομή μέχρι την απεξάρτηση είναι θέμα των επιστημόνων, πρώτα και κύρια.

Απεξάρτηση, όμως, με ταυτόχρονη χρήση τούτης ή της άλλης ουσίας δεν υπάρχει. Οχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά σύμφωνα με τα επιστημονικά πορίσματα. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγραφε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, καθηγητής Ν. Παρασκευόπουλος: «Είναι απρόσφορη μέχρι και επικίνδυνη μια πρόταξη των ιατρικών και φαρμακευτικών προσεγγίσεων, όταν πρόκειται για εξαρτημένους εφήβους. Αν ο έφηβος μάθαινε στην κρίσιμη ηλικία ότι μια ιατρική συνταγή ή μια κάψουλα τον σώζει από το αδιέξοδο και το ψυχοπλάκωμα σε όλη του τη ζωή θα αναζητούσε ουσίες κάθε είδους, για να διαχειριστεί τα αδιέξοδά του» («Ελευθεροτυπία» 29/6/2005). Και πολύ περισσότερο, βέβαια, δεν υπάρχει θεραπεία (δηλαδή, απεξάρτηση) με τη χορήγηση αποκλειστικά και μόνο υποκαταστάτων, όπως τείνουν να κάνουν τα σχετικά προγράμματα.

Αυτές τις αλήθειες θ' αποφασίσει να τις αναγνωρίσει η «Αυγή», αντί να χυδαιολογεί σε βάρος του «Ρ»; Ή, μήπως, η ιδεολογική εξάρτηση απ' το συμβιβασμό με τις ουσίες είναι ισχυρότερη απ' την εξάρτηση αυτή καθ' αυτή απ' τις ουσίες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ