Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ενιαίος ταξικός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για το νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική

Κάλεσμα προς την εργατική τάξη και τα ταξικά συνδικάτα να αγωνιστούν ώστε να αντιμετωπιστεί το νέο αντιδραστικό, αντεργατικό νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, που ψηφίστηκε χτες επί της αρχής στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής μόνο από τους κυβερνητικούς βουλευτές, απευθύνει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Ταυτόχρονα, καλεί την εργατική τάξη να απορρίψει τον αντιδραστικό διαχωρισμό σε Ελληνες και «ξένους» εργάτες, να δυναμώσει τα συνδικάτα, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ, ώστε ενιαία και αποφασιστικά να αντιμετωπιστεί τόσο το νέο αντεργατικό νομοθέτημα, όσο και η συνολική αντιλαϊκή επίθεση κεφαλαίου - ΕΕ - κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή επί της αρχής και ετοιμάζεται να ψηφίσει και στο σύνολό του το νομοσχέδιο για τους οικονομικούς μετανάστες.

Η εργατική τάξη της χώρας μας βρίσκεται απέναντι σε ένα ακόμα αντιδραστικό νομοθέτημα. Ενα νομοθέτημα που διαιωνίζει το καθεστώς της παράνομης και ημιπαράνομης απασχόλησης για εκατοντάδες χιλιάδες εργάτριες και εργάτες. Που δημιουργεί ακόμα δυσμενέστερους όρους στην εργασία και την αμοιβή, όσο και στους όρους διαβίωσης και παραμονής τους στη χώρα.

Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που, υλοποιώντας τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ και επεκτείνοντας τους αντιδραστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ, στοχεύει στην παραπέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων, της τιμής της εργατικής δύναμης. Δημιουργεί ακόμη χειρότερους όρους σε ένα από τα πιο ευάλωτα και εκμεταλλευόμενα τμήματα της εργατικής τάξης, τους οικονομικούς μετανάστες, τραβώντας προς τα "κάτω" το σύνολο της τάξης.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ευνοεί και διευρύνει τις "επιχειρήσεις σκούπα".
  • Διατηρεί το καθεστώς της "ομηρίας" αφού, με τις προσωρινές άδειες, για κανένα λόγο δεν μπορούν να βγουν από την Ελλάδα και να επανέλθουν.
  • Μεγαλώνει τον αυταρχισμό νομιμοποιώντας τις παράνομες συλλήψεις και απελάσεις.
  • Καταργεί την αυτεπάγγελτη αναστολή απέλασης για ανθρωπιστικούς λόγους.
  • Δυσκολεύει την οικογενειακή συνένωση.
  • Απαγορεύει την πολιτική και συνδικαλιστική δράση, με ποινή απέλασης.
  • Διευρύνει το φακέλωμα και την καταπάτηση δημοκρατικών και προσωπικών δεδομένων.
  • Μεγαλώνει την εκμετάλλευση και καταλήστευση των μεταναστών, αυξάνοντας τα παράβολα νομιμοποίησης.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να απορρίψει τον αντιδραστικό διαχωρισμό σε Ελληνες και "ξένους" εργάτες. Ελληνας ή "ξένος" ο εργαζόμενος είναι το θύμα του ίδιου εκμεταλλευτικού συστήματος, πηγή πλουτισμού για τους καπιταλιστές.

Καλεί ενιαία την εργατική τάξη, τα ταξικά συνδικάτα, να αγωνιστούν για:

  • Νομιμοποίηση των οικονομικών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας.
  • Κατάργηση της μαύρης - ανασφάλιστης εργασίας.
  • Αύξηση μισθών και ημερομισθίων και ίση αμοιβή για ίσης αξίας δουλιά.
  • Δημόσιες αναβαθμισμένες και δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας και Υγείας για όλους.

Τους καλεί να δυναμώσουν τα συνδικάτα, να συσπειρωθούν στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ώστε ενιαία και αποφασιστικά να αντιμετωπιστεί τόσο το νέο αντεργατικό νομοθέτημα, όσο και η συνολική αντιλαϊκή επίθεση κεφαλαίου - ΕΕ - κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ