Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
ΚΚΕ ισχυρό για τη λαϊκή συμμαχία - το σοσιαλισμό

Σε πολιτική συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Από την προχτεσινή συγκέντρωση του Κόμματος στα Χανιά
Από την προχτεσινή συγκέντρωση του Κόμματος στα Χανιά
(Της ανταποκρίτριάς μας)--

Σε πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - Μονόδρομος για το λαό, το Μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία που προτείνει το ΚΚΕ», μίλησε την Τετάρτη το βράδυ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ και το λόγο πήρε αμέσως ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, αναφερόμενος στην πλατιά Πολιτική Εξόρμηση του Κόμματος σημείωσε ότι ίσως ορισμένοι αναρωτιούνται γιατί το ΚΚΕ έχει ξεκινήσει αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης, σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, μέσα στο καλοκαίρι. Απαντώντας ακολούθως ότι «όταν η ΚΕ την αποφάσιζε είχε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Επρεπε να παλέψουμε ενάντια στη ρουτίνα, στη συνήθεια, στην αντίπαλη προπαγάνδα, στον ωχαδερφισμό, στην αντίληψη που επικρατεί δυστυχώς ακόμα σε πλατιά λαϊκά στρώματα ότι "δε με ενδιαφέρει αν καίγεται το σπίτι του διπλανού μου, αρκεί το δικό μου να στέκει καλά"!

Πρόκειται για μεγάλη αυταπάτη, προσθέτει και επικίνδυνη κατάσταση. «Δεν υπάρχει περίπτωση αν πάρει φωτιά το σπίτι του διπλανού σου να μην πλησιάσει και να κάψει και το δικό σου, αν δεν πάρεις μέτρα. Και μάλιστα μέτρα, όχι της τελευταίας στιγμής, αλλά έγκαιρα, νωρίς, με πρόβλεψη, μπας και συμβεί κάποια στιγμή. Και βέβαια μακάρι να μη συμβεί ποτέ! Αλλά για να μην έρθει το χειρότερο, χρειάζεται προετοιμασία, ετοιμότητα, κινητοποίηση, κατά μέτωπον επίθεση!

Να γιατί, λοιπόν, τα συνθήματα του ΚΚΕ είναι ζωντανά, απαραίτητα και χρήσιμα για κάθε στιγμή της ζωής της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των νέων, των γυναικών».

«Και για να θυμόμαστε τι συνέβη - σημειώνει - επειδή πολλές φορές ο λαός μας έχει την κακή συνήθεια να ξεχνάει πολύ εύκολα τι του έχει συμβεί και ποιος φταίει, θα πρέπει να είμαστε εμείς οι κομμουνιστές να του θυμίσουμε και να του πούμε ότι η κατάστασή του δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά, ουσιαστικά, αν δεν παλέψει μαζικά, σωστά, αν δε βγει από τη σιγουριά του καναπέ και δε διεκδικήσει αυτό που του ανήκει. Αν δε ρίξει στα αζήτητα τις δυνάμεις και τα κόμματα που τον εκμεταλλεύονται, που τον κοροϊδεύουν, που πατάνε πάνω στην αφέλεια, στην ευκολοπιστία, στο "δε βαριέσαι, αφού δε με αφορά άμεσα", γιατί εκεί πατάνε οι δυνάμεις αυτές, για να περάσουν την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε"... Ολα αυτά που συμβαίνουν σήμερα, σαν σίριαλ, όχι τηλεοπτικό, αλλά πολιτικό, τα έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Μόνο που όσο πάνε γίνονται και πιο άγρια και χειρότερα τα αντιλαϊκά μέτρα, ακριβώς γιατί δεν παίρνουμε τα μέτρα μας».

Ακολούθως, τονίζει την ανάγκη το λαϊκό κίνημα να περάσει στην επίθεση στην Ελλάδα, να πάρει μέρος πιο ενεργά στις διεθνιστικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Με ενιαία δράση και με προωθημένους στόχους και αιτήματα κόντρα στα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου, κόντρα στον ιμπεριαλισμό, είτε είναι αμερικανικός, είτε ευρωπαϊκός, με σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Για την αντιμετώπιση των αντιδραστικών εξελίξεων καθώς και για το πώς θα αλλάξουν τα πράγματα, υπογράμμισε ότι πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. «Να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης στο μαζικό κίνημα, παντού. Στη βάση των αγώνων να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία, η οργάνωση και η ενότητα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών. Αυτό το μέτωπο με ένα ισχυρό ΚΚΕ θα φέρει στην ημερήσια διάταξη τον αγώνα να γίνει ο λαός κυρίαρχος της τύχης του, με τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία».

«Απευθυνόμαστε πλατιά στο λαό, ειδικά στη νεολαία, στο μέλλον του τόπου μας. Ανοίγουμε συζήτηση για όλα αυτά τα προβλήματα μαζί τους». Ειδικά αυτή την Κυριακή, σημείωσε, αγοράζουμε τον «Ριζοσπάστη» που θα έχει σε ειδικό ένθετο την Απόφαση της ΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις που αναφέρονται σε όλα αυτά τα θέματα. Με αυτό δουλεύουμε το επόμενο διάστημα.

Αναφερόμενος στη νεολαία πρόσθεσε ότι την ερχόμενη Κυριακή, 10 του Ιούλη, θα πρέπει να αγοράσουμε και να διαδώσουμε τον «Ριζοσπάστη» όπου θα έχει μέσα τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για τη νεολαία μπροστά στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, που θα γίνει το Φθινόπωρο. «Θέλουμε, βέβαια, να συζητήσουμε όχι μόνο με τις νέες και τους νέους, αλλά και με όλο το λαό, ειδικούς επιστήμονες, για τη διαμόρφωση σήμερα των συνθηκών ζωής της νεολαίας, από το μωρό παιδί και την οικογένεια που δημιουργούν τα νέα ζευγάρια, μέχρι και τον εργαζόμενο νέο, τον μαθητή, τον φοιτητή, για τα πάντα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κάλεσε τους κομμουνιστές και όλο το λαό να δώσουνε τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτή την προσπάθεια του Κόμματος. «Ας γίνουμε εμείς το παράδειγμα για όλη την κοινωνία, σε όλους τους τομείς της δράσης μας. Για ΚΚΕ ισχυρό για τη λαϊκή συμμαχία και το σοσιαλισμό».

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις από τους παρευρισκόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ