Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και τα κέρδη ... στο ύψος τους!

Με «καλούς οιωνούς» ξεκίνησε και το 2005 για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τα «αφεντικά» των οποίων είδαν τα κέρδη τους να «σκαρφαλώνουν» σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα από τα αντίστοιχα περσινά. Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των ισολογισμών που έκανε η εταιρία «Hellastat» με τα αποτελέσματα των 305 - εισηγμένων στο Χρηματιστήριο - επιχειρήσεων που δημοσίευσαν εμπρόθεσμα τις οικονομικές καταστάσεις του α` τριμήνου του 2005, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά της «Hellastat», λοιπόν, τα συνολικά έσοδα των εν λόγω 305 επιχειρήσεων είναι αυξημένα κατά 8,1% και η καθαρή προ φόρων κερδοφορία κατά 13,7%. Αν, μάλιστα, συνυπολογιστούν και τα πολύ καλά αποτελέσματα των Τραπεζών, τότε η αύξηση της κερδοφορίας διαμορφώνεται στο 20,95%!

Από τα στοιχεία της παραπάνω έρευνας, επιβεβαιώνεται ένα πράγμα: Οτι η εφαρμοζόμενη από την κυβέρνηση της ΝΔ οικονομική πολιτική είναι εξίσου αποδοτική και κερδοφόρα για το μεγάλο κεφάλαιο, με εκείνη που εφάρμοζαν μέχρι τις 7 Μάρτη οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Κατά τα άλλα, οι «μονομάχοι» αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «σφάζονται» με ανούσιες φραστικές αντιπαραθέσεις εντός και εκτός Βουλής, ενώ οι πολιτικές τους υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ