Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Ασάφεια» που οδηγεί σε εν ψυχρώ εκτελέσεις «Ο τρίτος νόμος που θεσπίζει το αδίκημα της έμμεσης παραίνεσης στη διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων έχει προκαλέσει, λόγω της ασάφειάς του, την αντίδραση τόσο των μουσουλμάνων, όσο και οργανώσεων υπεράσπισης πολιτικών δικαιωμάτων. Για να κατηγορηθεί κάποιος γι' αυτό το αδίκημα αρκεί να υπερασπίζεται συγκεκριμένες τρομοκρατικές πράξεις ή να απευθύνει ενθαρρυντικά λόγια. Σε συνδυασμό μ' αυτά τα νομοθετικά μέτρα η Βρετανία θα καταρτίσει κατάλογο με όσους κηρύττουν ή γράφουν άρθρα με τα οποία δοξάζουν ή ωραιοποιούν τρομοκρατικές πράξεις» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Κι άλλους ευρωτρομονόμους; «Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των αιτιών που την τροφοδοτούν. Εκεί υπάρχει ένα σοβαρό έλλειμμα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αναρωτιέμαι πότε θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών, αλλά και των Ευρωπαίων ηγετών, για τη διαμόρφωση της αναγκαίας στρατηγικής» (ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης στο «ΕΘΝΟΣ»).

-ισμός όπως καπιταλισμός, ιμπεριαλισμός; «Η περηφάνια της σημερινής γενιάς των μαρτύρων και των πολεμιστών του Ισλάμ πρέπει να μετατραπεί σε καταισχύνη, και η περιφρόνηση που θα εισπράττουν να είναι ανάλογη με αυτήν που εμείς οι Δυτικοί επιφυλάσσουμε στους πάσης φύσεως επικίνδυνους θιασώτες -ισμών» (η Μαριάνα Πυργιώτη στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Μόνη ελεύθερη η κρατική τρομοκρατία «Η ελευθερία είναι το πιο ισχυρό όπλο απέναντι στην τρομοκρατία. Και αυτό οφείλουν να το αναγνωρίσουν πρώτα εκείνοι που επιδιώκουν τη φαλκίδευση των δημοκρατικών δικαιωμάτων τάχα για να πολεμήσουν την τρομοκρατία» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ