Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Υπερφορολόγηση

«Αν όμως η κυβέρνηση απλώς θέλει να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία και να συμπληρώσει τα έσοδα που χάνει από τη γενικότερη καθίζηση που έχει προκαλέσει στην Οικονομία, τότε η γνωστή... πεπατημένη της υπερφορολόγησης των ακινήτων που διάλεξε να ακολουθήσει ίσως αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι...

...Τώρα διατρέχει τον κίνδυνο να παγώσει μέσα σε μερικούς μήνες ένας από τους ελάχιστους τομείς της Οικονομίας που εξακολουθεί να κινείται!» (Από τις «Ριπές» των «Νέων»).

Στις πλάτες των αδυνάτων

«Σε κάθε περίπτωση όμως οι νέες ρυθμίσεις, στο βαθμό που μπορούν να σταθμιστούν με ακρίβεια δεδομένου ότι χαρακτηρίζονται από πολλές ασάφειες, μετακυλίουν τα φορολογικά βάρη των αγορών στις πλάτες των οικονομικά αδυνάτων» (Από τη «Γνώμη» του «Εθνους»).

Το ...«κοινωνικό Κέντρο»

«Νέες επιβαρύνσεις στην οικοδομή, δηλαδή στην κατοικία, έρχονται με τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, που ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης...

...Επειδή η κατοικία είναι αγαθό, που πρέπει να είναι προσιτό σε όλους, χρειάζεται μια πολιτική στέγης, μια πολιτική πραγματικής ευαισθησίας για όσους στερούνται το αγαθό, ώστε να μπορούν να το αποκτήσουν. Φαίνεται, όμως, πως μόνο στα λόγια βρίσκεται στην εξουσία μια κυβέρνηση του "κοινωνικού Κέντρου"» (Από τις «Απόψεις» της «Ελευθεροτυπίας»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ