Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Στα 26 ευρώ μεροκάματο

«Με ρυθμούς εξπρές ετοιμάζεται από τη ΓΣΕΕ η καταγγελία της συλλογικής σύμβασης με αίτημα διορθωτικό ποσό από 1% έως 1,5%» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

Ερχεται πακέτο

«Την αναμόρφωση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που θα τονώσει την αγορά εργασίας, την επέκταση της μερικής απασχόλησης στον δημόσιο τομέα και την επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΔ ώστε να γίνει περισσότερο αποδοτικός ζητάει ο ΟΟΣΑ (...) Τέσσερις στους δέκα Ελληνες βρίσκουν δουλιά άσχετη με το αντικείμενο που σπουδάζουν. Η αδυναμία απορρόφησής τους στον κλάδο εξειδίκευσης οδηγεί πολλούς στη μερική απασχόληση. Από αυτούς λίγοι καταφέρνουν να αποκτήσουν ένα πλήρες ωράριο, ενώ οι έχοντες λιγότερα "εφόδια" ή οι απασχολούμενοι σε μικρές επιχειρήσεις καταλήγουν λίγο καιρό μετά άνεργοι. Για τη βελτίωση της κατάστασης ο ΟΟΣΑ προτείνει την επέκταση της μερικής απασχόλησης στον δημόσιο τομέα καθώς και σε μια μεγαλύτερη γκάμα επαγγελμάτων» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

Οι καθυστερημένοι...

«Περισσότεροι από 1.600 φοιτητές από 20 διαφορετικές χώρες της Λατινικής Αμερικής ολοκλήρωσαν τις δωρεάν σπουδές τους στην ιατρική. Ενα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί ο Κάστρο και που ο Τσάβες δεσμεύτηκε να αντιγράψει...» (η είδηση στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ξέχασαν τους παππούδες

«Σοβαρά συμπτώματα τρομοψύχωσης παρουσιάζει η βρετανική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Διαφορετικά δεν εξηγείται η απόφασή της να υποχρεώσει τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις δραστηριότητες της ΕΕ να την ενημερώσουν λεπτομερώς για τους γονείς τους. Οι δημοσιογράφοι που ζήτησαν να διαπιστευθούν για το άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών το οποίο θα συνέλθει στο Νιούπορτ της Ουαλίας στις αρχές Σεπτεμβρίου εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν ότι η βρετανική προεδρία ζητεί λεπτομερείς πληροφορίες για τους γονείς τους» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ