Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολιτικός ... προβληματισμός

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ που γράφει η «Χουριέτ» για τη Νέα Δημοκρατία; Είχε καλές «πόζες» ο Σπηλιωτόπουλος στη συνέντευξη που έδωσε σε περιοδικό; Με ποιους εκδότες «φιλελεύθερων» εφημερίδων έχει τσακωθεί;

Αν δεν ξέρετε τι είναι αυτά, να σας πληροφορήσουμε: Πρόκειται για τη βαθύτερη εκδοχή πολιτικού προβληματισμού στη Νέα Δημοκρατία... Κατά τα άλλα μπορούμε να απολαύσουμε τον περίφημο... δημιουργικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προβάλλει ο Καραμανλής και απαιτεί ο Σημίτης από αυτόν.

Είναι λοιπόν αξιοθαύμαστο πόσο βοηθάει την πολιτική ζωή της χώρας ο δικομματισμός.

ΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ λέει, βρε παιδί μου, έτσι ο Παπαντωνίου! Η είσοδος στην ΟΝΕ, λέει, με την «απελευθέρωση επαγγελμάτων» και την άρση γραφειοκρατικών διαδικασιών θα «απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας»!!!

Ενας νέος επιχειρηματίας, δηλαδή, θα μπορεί χωρίς πολλή - πολλή χαρτούρα και δικαιολογητικά να ανοίξει επιχείρηση. Οπότε θα ενθαρρυνθούν οι νέοι, θα υπάρξει καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα και θα μειωθεί και η ανεργία!

Πολύ όμορφα όλα αυτά και πραγματικά θα χαιρόμασταν αν δεν ξέραμε σε ποια χώρα ζούμε. Αλλα επειδή ξέρουμε, οι περισσότεροι καταλαβαίνουμε ότι το μέλλον του εν λόγω νέου είναι... προφυλακιστέος στον Κορυδαλλό για ακάλυπτες επιταγές!

Διότι αν τη γλιτώσει από την τράπεζα που θα τον δανείσει τον άνθρωπο με δυσβάσταχτους όρους (αναγραφόμενους στις.... υποσημειώσεις), αν καθαρίσει με την εφορία που δείχνει μια «περίεργη» εμμονή με τους μικρομεσαίους, τότε το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει τη... μοίρα των μικρών επιχειρήσεων που συνοψίζεται στη λέξη «λουκέτο»!

ΕΝΤΑΞΕΙ, είπαμε, καλό το παραμύθι που ακούμε από τους νέους ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας. Τυπικά, βεβαίως, θα πούνε τα δικά τους, αλλά και ότι επενδύουν στη συγκεκριμένη ομάδα οι Βαρδινογιάννηδες με στόχο... την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου ε, δεν είμαστε και τόσο αδαείς.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ