Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Πολύ πριν» η επιλογή για το τζαμί

Η κυβέρνηση ακόμη δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να συμπεριλάβει την ανέγερση του τζαμιού στο νομοσχέδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αδυναμία έχει η κυβέρνηση, επίσης, να υποστηρίξει την απόφασή της για την κατασκευή του τζαμιού στην Παιανία και όχι σε κάποια άλλη περιοχή της Αττικής, όπου υπάρχει μουσουλμανική κοινότητα.

Ο υπουργός Τύπου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, υποστήριξε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για το τζαμί «συνδέεται, εμμέσως, με το γεγονός ότι πάρα πολλοί, οι οποίοι θα επισκεφθούν την Ελλάδα, με αφορμή την Ολυμπιάδα, αθλητές-μέλη των αθλητικών αποστολών, οι οποίοι ανήκουν σε αυτή τη θρησκεία, θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν τα θρησκευτικά, τα λατρευτικά καθήκοντά τους, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα. Το θέμα αυτό, υποστήριξε ο Δ. Ρέππας, μας έχει απασχολήσει εδώ και αρκετό καιρό. Ηταν ώριμες πλέον οι συνθήκες, η δεδομένη βούληση της κυβέρνησης να λάβει συγκεκριμένο χαρακτήρα και να προχωρήσουμε στην πράξη, στην ανέγερση, δηλαδή, αυτού του τεμένους».

Ως προς την επιλογή της Παιανίας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι «η περιοχή έχει επιλεγεί ως η πλέον κατάλληλη, επειδή θεωρείται ότι η πρόσβαση σε αυτή θα είναι εύκολη, με τα έργα που γίνονται, τα επόμενα χρόνια».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο υπουργός Τύπου επανέλαβε ότι η επιλογή για την κατασκευή του τζαμιού «είναι επιλογή την οποία είχαμε κάνει πολύ πριν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ