Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
H «Χουριέτ», ο κ. Ρέππας και το «συντονιστικό»

Hκυρία Νουρ Μπατούρ είναι η ανταποκρίτρια της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» στην Αθήνα. Η «Χουριέτ» είναι η εφημερίδα που κυκλοφόρησε προχτές στην Τουρκία με τίτλο «Σκάνδαλο ομοφυλοφιλίας στην ελληνική πολιτική». Η κυρία Μπατούρ είναι η δημοσιογράφος που υπογράφει το άρθρο, μέσω του οποίου αναπαράγεται (και εκτός των συνόρων πλέον!) η αθλιότητα περί των «ομοφυλοφιλικών σχέσεων» του Α. Σπηλιωτόπουλου με τον Κ. Καραμανλή. Στο συγκεκριμένο άρθρο, η κυρία Μπατούρ δεν παρέλειψε να αναφέρει τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του «Φλας» ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

***

Τώρα παρακαλούμε την προσοχή του αναγνώστη: Η κυρία Μπατούρ έχει και μια ακόμα ιδιότητα. Εκτός από ανταποκρίτρια της «Χουριέτ» στην Ελλάδα, είναι και μέλος του συντονιστικού οργάνου που εκλέχτηκε στις 5 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της «ελληνο-τουρκικής συνδιάσκεψης δημοσιογράφων και στελεχών ΜΜΕ», που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο (εκδήλωση από την οποία είχε διαχωρίσει τη θέση της η ΕΣΗΕΑ). Το συντονιστικό αυτό όργανο έχει στόχο, στο πλαίσιο της «Διαρκούς Ομάδας Επαφής και Συνεργασίας» που συνεστήθη στη συγκεκριμένη εκδήλωση, να προωθήσει συστηματικά - όπως λέει - το πνεύμα της συνδιάσκεψης. Σε αυτό το συντονιστικό όργανο, εκτός της κυρίας Μπατούρ, συμμετέχει και ο κύριος Πάνος Κολιοπάνος. Ο κύριος Κολιοπάνος τυγχάνει να είναι ο διευθυντής του «Φλας». Του ραδιοσταθμού, δηλαδή, που έχει μηνυθεί από τον κ. Σπηλιωτόπουλο και, εξ αντικειμένου, εμπλέκεται σ' αυτήν τη χυδαία υπόθεση.

Υποθέτουμε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του κ. Κολιοπάνου με την κ. Μπατούρ - λόγω της ιδιότητάς τους ως μελών του ίδιου συντονιστικού - η δεύτερη, προφανώς, δε θα ενημέρωσε τον διευθυντή του «Φλας» για τη σκέψη της να γράψει ένα τέτοιο δημοσίευμα. Αλλωστε, ο διευθυντής του «Φλας» (που διαβάσαμε ότι είναι και συνιδιοκτήτης του σταθμού μαζί με την κυρία Ελένη Κόκκαλη) δεν υποχρεούται και, πολύ περισσότερο, δεν οφείλει να ασχολείται με τις σχέσεις της κυρίας Μπατούρ με την εφημερίδα της. Είμαστε, δε, απολύτως βέβαιοι ότι κι αν ακόμα τον ενημέρωσε, εκείνος θα την απέτρεψε με όλες του τις δυνάμεις. Αρα, η κυρία Μπατούρ ενήργησε αφ' εαυτού της...

***

Ας έρθουμε τώρα στο πραγματικά συγκλονιστικό της χτεσινής μέρας. Και δε μιλάμε, φυσικά, για τις φωτογραφίες του κ. Σπηλιωτόπουλου στο περιοδικό «Γυναίκα». Χτες ήταν η μέρα που έγινε γνωστό στην Ελλάδα το δημοσίευμα της «Χουριέτ». Χτες ήταν η μέρα που πολλά ελληνικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, με τη μορφή ρεπορτάζ και με το αθώο στιλάκι του «δέστε τι γράφουν στην Τουρκία»... Χτες ήταν και η μέρα που ζητήθηκε από τον Δ. Ρέππα, τον υπουργό Τύπου και κυβερνητικό εκπρόσωπο, να σχολιάσει αυτό το άθλιο δημοσίευμα. Του ζητήθηκε, δε, η άποψή του για το αν με τέτοια δημοσιεύματα διασύρεται η χώρα. Ιδού η απάντησή του:

«Είναι προφανές ότι αυτό το θέμα δεν αφορά την κυβέρνηση και δεν αγγίζει τη χώρα. Εγώ, από προσωπική θέση αρχής, αλλά και από τη θέση που κατέχω, ως υπουργός Τύπου, είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρήσω την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα. Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατό να δώσω οδηγίες σε εφημερίδες άλλων χωρών για το τι θα δημοσιεύσουν. Από την άλλη, όμως, πρέπει να πω ότι τέτοια δημοσιεύματα δεν είναι ευχάριστα. Και, εν πάση περιπτώσει, θα έλεγα ότι τέτοια δημοσιεύματα αφαιρούν, δεν προσθέτουν. Αυτό το σχόλιο έχω να κάνω»!

***

Αυτή ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου! «Δεν είναι ευχάριστο» το δημοσίευμα. Αυτό βρήκε μόνο να πει! Διασύρεται με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ένας πολιτικός αντίπαλος της κυβέρνησης (και μόνο επειδή είναι αντίπαλός της θα έπρεπε να καταδικάσει απερίφραστα αυτόν τον κανιβαλισμό που διασχίζει τα σύνορα, στο πλαίσιο, άραγε, της «ελληνοτουρκικής φιλίας»;), αλλά ο κ. Ρέππας δε δίνει, λέει, «οδηγίες»! Τότε γιατί έδινε «οδηγίες», όταν η «Ουάσιγκτον Ποστ» έγραφε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την τρομοκρατία; Τότε γιατί, προχτές μόλις, έδινε «οδηγίες» στο «Τάιμ» και στην εδώ ανταποκρίτριά του;

Ο κ. Ρέππας και η κυβέρνηση θεωρούν ότι το καθεστώς της λασπολογίας, μια λασπολογία που απέκτησε και ...διαβατήριο, συνιστά μια κατάσταση που δεν αφορά και δεν αγγίζει τη χώρα! Λέει, η κυβέρνηση ότι το ηθικό λιντσάρισμα, που έχει μετατραπεί σε επίσημη μορφή «πολιτικής αντιπαράθεσης», δεν την αφορά και δεν την αγγίζει!

Και μεις, λοιπόν, ρωτάμε: Η νομιμοποίηση, που πλέον η ίδια η κυβέρνηση παρέχει στα κάθε λογής όργανα της αθλιότητας, είναι μια εξέλιξη που την αφορά τη χώρα; Είναι μια εξέλιξη που την αγγίζει τη χώρα, τα ήθη της, τον πολιτισμό της; Αυτή η απρέπεια που έκανε χτες ο κ. Ρέππας, τη χώρα, την κοινωνία, την αφορά ή δεν την αφορά;


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ