Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για πολιτική εκμετάλλευση...

Καλά, τι είπε ο Κοκκινούλης κι έγινε τόσος «ντόρος»; Και τι ξέφυγε από τα χείλη του απρόσεκτου βουλευτή Πιερίας της ΝΔ και, εν μια νυκτί, βρέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας; Οτι κάποιοι, που ενδημούν στους οντάδες της εξουσίας, «τα παίρνουν». Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου! Λες και δεν το ξέρουν ακόμα και οι πέτρες σε τούτο τον τόπο. Λες και δεν υπήρξε πρωθυπουργός, σε τούτη τη χώρα, που χαρακτήρισε «δωράκι» τα 500 εκατομμύρια δραχμές που «σούφρωσε» κολλητός της εξουσίας. Λες και δεν ακούγεται κι από επίσημα χείλη ότι «όποιος έχει το δάχτυλο στο μέλι, θα το γλείψει». Προς τι, λοιπόν, ο σαματάς; Προφανώς, για πολιτική εκμετάλλευση.

Σε μια κομματική σύσκεψη, λοιπόν, ο Κοκκινούλης φέρεται να κατήγγειλε ότι κάποιοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματίζονται. Γιατί το έκανε; Οχι, βεβαίως, επειδή κόπτεται για την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, αλλά, μάλλον, γιατί ήθελε να θίξει τον υπουργό Μπασιάκο, με τον οποίο φαίνεται να έχει προσωπικές διαφορές. Ο Κοκκινούλης δεν είναι «αντικυβερνητικός». Αντιθέτως, αυτός και η «παρέα» του κάνουν ό,τι μπορούν για να περάσει η αντιαγροτική πολιτική και για την υπονόμευση των αγροτικών αγώνων. Τούτες τις μέρες, περιοδεύει, καθημερινά, στα χωριά προβάλλοντας την κυβερνητική θέση υπέρ της νέας ΚΑΠ και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην αγροτική οικονομία.

Η καταγγελία Κοκκινούλη βγήκε στη δημοσιότητα. Την πήρε το ΠΑΣΟΚ και την έκανε «λάβαρο» για να χτυπήσει την κυβέρνηση σε «ευαίσθητο σημείο» της, μια και ο Καραμανλής βγήκε πρωθυπουργός με τη «σημαία» του «καθαρού» που θα πατάξει τη διαφθορά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Κι ήρθε μετά η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την «καταγγελία» του αγροτοσυνδικαλιστή της και τη «βλακεία» του βουλευτή της, για να επιβάλει τη «σιγή» σε όσους τυχόν από τους κόλπους της και το κόμμα της είχαν κατά νου ότι θα μπορούσαν κάπου να διαφοροποιηθούν από όσα λέει και, κυρίως, από όσα πράττει τώρα και τα χειρότερα που θα πράξει, στη συνέχεια, σε βάρος του λαού.

Το ίδιο κάνει και το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από τον Σγουρίδη ν' απολογηθεί για την ψήφο του υπέρ του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Διότι, ο βουλευτής του δεν έκανε τίποτα το παράλογο. Απλώς, ψήφισε ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που κινείται ακριβώς στο πλαίσιο της πολιτικής την οποία εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του. Δεν υπολόγισε, όμως, ότι ο αρχηγός του θέλει, τώρα, να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ ασκεί «καθολική αντιπολίτευση» και δεν ανέχεται τέτοιου είδους «παρεκτροπές».

Η διαφθορά στο δημόσιο βίο δεν αφορά κάποια πρόσωπα, αλλά είναι σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα, που τη γεννά και τη θρέφει. Δεν αντιμετωπίζεται ούτε με τις «μαγκιές» του Κοκκινούλη, ούτε με τις «παλικαριές» του Καραμανλή και του Παπανδρέου. Για ν' αντιμετωπιστεί χρειάζεται να χτυπηθεί η γενεσιουργός αιτία της, ν' ανατραπεί, δηλαδή, αυτό το σύστημα. Και η ανατροπή του θα 'ρθει με την πάλη του λαού για τη λαϊκή εξουσία. Ετσι θα γίνει...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ