Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχείρηση «ηθικής» και υποκρισίας

Στο κενό φαίνεται να πέφτει η αποπροσανατολιστική και υποκριτική προσπάθεια του Κ. Καραμανλή να πείσει ότι η κυβέρνησή του είναι «αδιάφθορη», τη στιγμή που η πολιτική που εφαρμόζει είναι θερμοκήπιο σκανδάλων και διαφθοράς.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να στείλει, μέσω της διαγραφής του βουλευτή Β. Πολύζου, μήνυμα προς τα έξω ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε θέματα ηθικής και διαφθοράς, δε φαίνεται να πετυχαίνει τους στόχους της.

Διάχυτη είναι μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών της ΝΔ η αίσθηση ότι ο Κ. Καραμανλής με την «αναίτια» διαγραφή του επιδιώκει «να κλείσει τα στόματα» και να προφυλάξει όσο μπορεί το προφίλ του «έντιμου διαχειριστή». Πρόκειται όμως για προσπάθεια που είναι καταδικασμένη «από χέρι», καθώς η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της έχει ως βασικό στόχο της τη δημιουργία «φιλικού περιβάλλοντος στην επιχειρηματικότητα», πολιτική που δημιουργεί ιδανικές συνθήκες (και) για διαπλοκή μεταξύ στελεχών της και μεγαλοεπιχειρηματιών. Ηδη η κυβέρνηση ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, προσφέρει γην και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, ανατρέπει τα εργασιακά δικαιώματα κ.ο.κ., εξασφαλίζοντας ήδη την υποστήριξη της πλουτοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, η επίδειξη πυγμής προς το εσωτερικό του κόμματος έχει θορυβήσει αρκετά στελέχη, που αν και δεν εκφράζονται δημοσίως, δεν κρύβουν τους προβληματισμούς τους. Δε λείπουν εκείνοι που χαρακτηρίζουν την κίνηση «σπασμωδική», που αντί να διασκεδάζει τις εντυπώσεις από τις καταγγελίες περί χρηματισμού στελεχών που έγιναν από τον αγροτοσυνδικαλιστή Θ. Κοκκινούλη, «γέννησαν» νέα ερωτήματα και απορίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε χτες την ορθότητα της ενέργειας του πρωθυπουργού τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους κατηγορίες (σ.σ. από την πλευρά του πρώην βουλευτή της ΝΔ) δε συνάδουν με στελέχη της ΝΔ». Ταυτόχρονα όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Β. Πολύζος... να επανέλθει στην ΚΟ της ΝΔ μετά από ένα διάστημα, λέγοντας πως «δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα». Απαντώντας σε ερώτηση για διαφορετική στάση απέναντι στον Θ. Κοκκινούλη και τον Β. Πολύζο, ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «υπάρχει μια μεγάλη διαφορά», επειδή ο «κ. Κοκκινούλης αρνήθηκε παντελώς, σε όλες τις δηλώσεις του, ότι είπε όσα εγράφησαν». Παρόμοια απάντηση έδωσε και όταν επισημάνθηκε ότι «ανάλογες διαπιστώσεις» είχε κάνει προ καιρού ο Μ. Εβερτ αφήνοντας αιχμές εναντίον του Γ. Αλογοσκούφη για διάταξη που είχε περιληφθεί στο ασφαλιστικό των τραπεζών και φωτογράφιζε προνομιακή μεταχείριση της «Αλφα Μπανκ».

Ο ίδιος ο διαγραφείς βουλευτής έκανε λόγο για φίμωση των βουλευτών, αλλά έσπευσε να συμπληρώσει ότι θα στηρίζει για πάντα τον Κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επικοινωνία που είχε με τον Β. Μεϊμαράκη του διαμηνύθηκε ότι η επιστροφή του στη ΝΔ θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά του...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μανούβρες» για να μειωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια(2024-03-27 00:00:00.0)
Επέστρεψε στη ΝΔ ο Δαϊλάκης(2008-10-08 00:00:00.0)
Κοκκινούλης έφα...(2007-06-13 00:00:00.0)
Για πολιτική εκμετάλλευση...(2005-09-09 00:00:00.0)
Για εκλογές και ...καλύτερο ξεπούλημα(2003-08-01 00:00:00.0)
Συντηρείται το κλίμα της σύγκρουσης(1998-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ