Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Απορρίψτε το αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Επιστολή της βουλευτή του ΚΚΕ προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ρενέ βαν ντερ Λίντεν, έστειλε η βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Συνέλευσης Λιάνα Κανέλλη, σχετικά με το αντικομμουνιστικό κείμενο που προωθείται με τίτλο «Ανάγκη διεθνούς καταδίκης του κομμουνισμού»(!).

Στην επιστολή, την οποία επίσης κοινοποίησε και στους άλλους Ελληνες βουλευτές που μετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αναφέρεται:

«Είμαι πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένη απέναντι στη ζώσα ιστορία των λαών να απευθυνθώ σε σας, ζητώντας σας να παρέμβετε, ώστε να αποτραπεί το ψήφισμα που τιτλοφορείται "Ανάγκη διεθνούς καταδίκης του κομμουνισμού".

Κύριε πρόεδρε, με μία μόνη και ειλικρινώς απλή ανάγνωση του κατατεθειμένου στο Συμβούλιο της Ευρώπης μνημονίου, αναδεικνύεται ένα απαράδεκτο περιεχόμενο, ικανό να προκαλέσει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες στο δημοκρατικό κλίμα της Ευρώπης επειδή:

- Το μνημόνιο αυτό καθαυτό ομολογεί ότι στοχεύει ευθέως στον περιορισμό της πολιτικής ισχύος και επιρροής των κομμουνιστικών ιδεών και κομμάτων.

- Εμφανίζεται, δυστυχώς, ως η επικίνδυνη έναρξη για ένα ακόμη κυνήγι μαγισσών στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

- Προσβάλλει βάναυσα τη συλλογική ιστορική μνήμη, εξισώνοντας το φασισμό και το ναζισμό με το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.

- Περιφρονεί και πλήττει τις επιλογές και την ιστορική πορεία που ακολούθησαν πολλοί λαοί και χώρες.

- Εντέλει, όμως, και επί της ουσίας το κείμενο αμφισβητεί ευθέως τις βασικές δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, τις οποίες το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης συστήθηκε για να υπερασπίζει, και τραυματίζει τις σημαντικές σχέσεις του με ικανό αριθμό χωρών εντός ή εκτός των θεσμών.

Είναι προφανές ότι η υιοθέτηση αυτού του ψηφίσματος δε θα είναι παρά μια "ολοκληρωτικής υφής" αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη για το μέλλον του Συμβουλίου της Ευρώπης, έτσι ώστε, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών απόψεων των μελών του, να πρέπει να απορριφθεί πανηγυρικώς».

Η Λ. Κανέλλη κοινοποίησε την επιστολή και στους Ελληνες βουλευτές που μετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι έχει την πεποίθηση «ότι η έναρξη ενός ακόμη "κυνηγιού μαγισσών" στον 21ο αιώνα με "πρωτοβουλία" μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα τύχει της απαιτούμενης προσοχής και αντίστασής σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ