Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στα «μαλακά» ο Π. Σγουρίδης

Συνάντηση με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δ. Ρέππα, είχε χτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Σγουρίδης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του στη Βουλή, όταν και υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 7-16 του νομοσχεδίου για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, σε αντίθεση με το σύνολο των βουλευτών του κόμματός του.

«Ηταν αντιδεοντολογική η στάση του βουλευτή», είπε ο Δημήτρης Ρέππας, αλλά ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει ότι «δε θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις». Πάντως, ο Π. Σγουρίδης υπεραμύνθηκε της κίνησής του δηλώνοντας ότι τα συγκεκριμένα άρθρα εντάσσονται στην κοινοτική «Πράσινη Βίβλο» για τα δημόσια έργα, ότι «το νομοσχέδιο, αποτελεί, σε ποσοστό 80%, ένα "μνημείο διαφθοράς", αλλά κατά 20% περιλαμβάνει διατάξεις που προβλέπονταν και επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε ο ίδιος. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει «κοστούμι διαφθοράς και διαπλοκής», συνολικά το νομοσχέδιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης είπε ότι ο Π. Σγουρίδης «έκανε λάθος» και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στα όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτός από τον Π. Σγουρίδη, στη συζήτηση στη Βουλή διαφοροποιήθηκε και ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Στ. Μάνος, ο οποίος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «καλοδεχούμενο».

Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου σε προχτεσινό γεύμα που παρέθεσε σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θέλησε να δικαιολογηθεί για τη διάρκεια των διακοπών του, θέμα για το οποίο κατηγορήθηκε και από στελέχη του κόμματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος υποστήριξε ότι «δουλεύει περισσότερο από τον πρωθυπουργό που κάνει μόνιμα διακοπές στη Ραφήνα». Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε ότι έχει πρόγραμμα και ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς στην αντιπολιτευτική πολιτική, τονίζοντας ότι την «επανάστασή του την έκανε όταν ήταν νέος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ