Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΣΥΝΑΞΗ
Καταδικάζει η Ευρωομάδα (GUE)

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επιστολή της πριν από μέρες προς τον πρόεδρο της Ευρωομάδας (GUE) Φ. Βιρτς, ενημέρωσε σχετικά με την πρόθεση των ναζιστών για ευρωσύναξη στην Ελλάδα και ζήτησε την καταδίκη της και την έκδοση ψηφίσματος, που να σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά κόμματα, με το οποίο να καταδικάζεται απερίφραστα ή επιδιωκόμενη σύναξη, πράγμα που έγινε προχτές.

Στο ομόφωνο ψήφισμά της, η GUE, ανάμεσα στα άλλα, «καταδικάζει απερίφραστα τη (ναζιστική) σύναξη αυτή, αλλά και τις διοργανώτριες οργανώσεις, που δεν προβάλλουν μια διαφορετική άποψη στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου, αλλά καλλιεργούν το ρατσισμό και το μίσος και καλεί το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα κράτη - μέλη, κινητοποιώντας όλα τα νομικά και λοιπά μέσα, να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση και οποιαδήποτε άλλη τέτοιου είδους».

Επίσης, οι κομμουνιστές ευρωβουλευτές ενημέρωσαν για τις δράσεις που έχουν αναπτύξει στη χώρα μας κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ, η ΚΝΕ και πολλοί φορείς, με στόχο να ματαιωθεί η ναζιστική ευρωσύναξη. Ταυτόχρονα, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ζήτησαν από το σύνολο της Ευρωομάδας GUE να πάρει σαφή θέση και να καταδικάσει:

1) Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που προωθείται για συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

2) Να απαιτήσει την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών, που συνεχίζουν να κρατούνται παράνομα από τις αμερικανικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ