Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Προσπαθούν να παρεμποδίσουν τη δράση των κομμουνιστών

Ανακοίνωση της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ για τη δράση μικρής ομάδας «αναρχοαυτόνομων»

Συνεχίζουν τις τραμπούκικες εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Καβάλα, οι αυτοαποκαλούμενοι «αναρχοαυτόνομοι». Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, εμφανίστηκαν και πάλι οργανωμένα το απόγευμα της Τετάρτης και χτύπησαν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, την ώρα που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στα καταστήματα του κέντρου της Καβάλας, προπαγανδίζοντας το συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Η μικρή ομάδα επιτέθηκε με ρόπαλα και ζώνες με καρφιά, φορώντας κράνη, και τραυμάτισε έναν σύντροφο.

Φαίνεται καθαρά πια πως στόχος τους είναι να παρεμποδίσουν τη δράση των κομμουνιστών. Ομως όπως, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, επιχειρούν κυρίως «να τρομοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία, που σήμερα με καλύτερους όρους προσεγγίζει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, ολοένα και περισσότερο πείθεται για την αναγκαιότητα αλλαγής συσχετισμών στο λαϊκό κίνημα, συμπόρευσης και κοινής δράσης, πάλης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας».

«Αυτή η ανοδική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο λαό και τη νεολαία βρίσκεται στο στόχαστρο των κάθε λογής επιτελείων και μηχανισμών της άρχουσας τάξης».

Η ιστορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αποδεικνύει ότι οι διώξεις και τέτοιου είδους επιθέσεις, δεν είναι σε θέση να εμποδίσουν την πολιτική δράση, την ανοδική πορεία και το αυξημένο κύρος του ΚΚΕ στο λαό και στη νεολαία, σημειώνει η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα καλεί το λαό και τους φορείς της πόλης να πάρουν θέση καταδικάζοντας τη δράση και το ρόλο αυτών των εγκληματικών στοιχείων, να τους απομονώσει, να τους γυρίσει την πλάτη, και να συμπαραταχτεί με τις ταξικές δυνάμεις σε μια πορεία κλιμάκωσης των αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ.

Τον αποτροπιασμό της για την απρόκλητη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε το Παράρτημα Καβάλας της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ